Gå til innhold
Arkivverket

Hvordan navigere enkelt i folketellinger, inn/utflyttede etc?


Kolbjorn Sveen
 Del

Recommended Posts

I folketellingene kan det være vanskelig å vite hvilken plass du er på. Mange husmannsplasser har samme navn. I det gamle systemet kunne du bare klikke på frem og tilbake og du fant ut hvor du var. Muligens er det noe jeg ikke har forstått. Jeg klikker på tellingskretsen og får alle gårder og plasser opp. Den er kjekk å bruke. Stort sett finner man da ut hvor man er, men ikke alltid. Er det i det nye systemet også en funksjon hvor du kan navigere innenfor garden uten å gå om tellingskretsen?

 

Et eksempel er Olesveen (Olasveen). I Veldre var det minst tre plasser som heter Olasveen. Men altså hvordan vet jeg at jeg er på det Olasveen jeg søker? Husmannsplasser er ofte uten løpenr- (gardsnummer).

https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01038031005235

 

Søker jeg på inn/utflyttede f.. eks. gifte folk, så får jeg bare opp den jeg konkret søker på. Eks utflyttet fra Ringsaker, Nils Haagensen, gift mann da får jed opp dette, se linken:

https://www.digitalarkivet.no/view/291/pu00000000062605
Ingen opplysninger om kona! Var hun med? Jeg vet jo hun var med, men for å finne henne må jeg søke på nytt. Ny inntasting av navn og søk.Det blir mye klikking i dette nye systemet til Arkivverket.
Og ved nytt søk finner jeg henne
https://www.digitalarkivet.no/view/291/pu00000000062606
 

 

Var det med barn? Men da gidder jeg ikke mere. Om barn fikk seg en tur til Christiania er ikke så viktig, men Christianiaturen får jeg bekreftet og det er viktig. Familien kom tilbake til Ringsaker og jeg finner barna ved tellinger der. De fikk et barn i Chistiania og da er det som sagt bekreftet at de har vært der.

Men her bør søkemulighetene bedres og det må bli enklere å navigere ut fra et søkeresultat!"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For spørsmålet om folketellingene; se her: 

 

 

Når det gjelder emigrantene, er "trikset" tilsvarende. Mens personene i ei folketelling er gruppert etter bosted, er de blant emigrantene gruppert etter utreisedato.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.