Gå til innhold
Arkivverket

Oscar Hansen Gommerud


Ann Kristin Olsberg
 Del

Recommended Posts

Hei. 

Jeg sjekker ut litt i forhold til min tippoldefar. Han het Oscar Hansen Gommerud, født 6/4 1883 i Vestfossen i Øvre Eiker. Han  ble døpt 14.mai 1883 i Haug sokn. Han tjenestegjorde på Vinsvold gård under folketellingen i 1900, giftet seg med Olga Caspara I 1902 og fikk første barn en drøy måned etter bryllupet. Han og kona fikk tilsammen 13 barn, hvorav flere døde unge. Det jeg har funnet ut er at han arbeidet som Gråstensmurer i Kristiania i 1910. Ellers har han  blitt oppført som løsarbeider og veiarbeider og barna er født i Skien, Hurum, Vestfossen. Siste barnet ble født i 1923 og da på Bergly i Lørenskog. Kona er begravet i Lørenkog sammen med denene datteren og sønnen pluss en person til. Det jeg lurer på er hvor det ble av Oscar? Jeg har ikke klart å finne noen spor etter ham siden fødselen av Elsa Mary i 1923. Den ene datteren døde av tuberkulose i 1925,.men da er ingen av foreldrene nevnt. 

Er det noen som kan hjelpe? 

Ann Kristin Olsberg 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Ann Kristin Olsberg skrev:

Jeg sjekker ut litt i forhold til min tippoldefar. Han het Oscar Hansen Gommerud, født 6/4 1883 i Vestfossen i Øvre Eiker.

 

Et søk på nb.no viser at han døde i februar 1950:

 

https://www.nb.no/search?q="oskar hansen gommerud"&mediatype=aviser&sort=dateasc&fromDate=19500101&toDate=19501231

 

En avisartikkel fra 1943 (som jeg ikke får lest) omtaler en fripolise: https://www.nb.no/search?q="kaspara hansen"&mediatype=aviser&sort=dateasc&fromDate=19430601&toDate=19430630

 

Side 8
en direkte fortsettelse av det tidligere pr. 6 november 1920 redusert til på no avdøde Helga Kaspara Hansen’s liv, forsikringstaker Oskar Hansen Gommerud. fripolise nr. 13.717, avd. I, utstedt 2 septbr. 1911, »

 

 

Oskar i 1900: https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01037119000366

 

Her er familien i folketellingen i 1910: https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01036392282750

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wow. Takk. Har brukt noen kvelder på å finne ham igjen. Tusen takk. Det var en kilde jeg ikke visste om. 

Ann Kristin 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dødsfallet er nevnt i registeret til dødsfallsprotokoller for Oslo skifterett 1950 - det vises her til løpenr. 156 i dødsfallsprotokollen for avdeling I. Selve protokollene ligger ikke fritt ute på nettet, så for flere opplysninger, må du be om et oppslag: https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning/skifte-og-dodsfallsopplysninger#!/form/0.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oslo byarkiv har kommunale folketellinger som er fritt tilgjengelige for årene 1883 og for årene 1899-1954. De er ordnet på adresse, så hvis du finner adressen til en person i adresseboka, kan du gå inn i selve folketellingene og finne flere opplysninger der. Byarkivet har lagt ut følgende kommunale folketellinger for Kristiania/Oslo på Digitalarkivet: https://media.digitalarkivet.no/ft/browse?censuses[]=15&municipalities[]=0301&text=.  

 

Men du må på lesesalen på Byarkivet for å se på de aller fleste tellingene. I tellingene kan det hvor personen bodde året før, dvs. ved den forrige tellingen. Her er kontaktinformasjon m.v. for Byarkivet: https://www.oslo.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/byarkivet/#gref.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.