Gå til innhold
Arkivverket

Hvor befinner orginaldiplomen(e) til denne diplomavskriften seg?


Rune Rysstad
 Del

Recommended Posts

Har et spørmål om "RA, Samlinger til kildeutgivelse, Diplomavskriftsamlingen, s. 1184 - 1263". (Rygnestad nr 158) med brukslenke https://www.digitalarkivet.no/sa10061212191919  (Diplomavskriftsamlingen nr. 5). Det står på førstesiden for avskriften at dokument(ene?) ble innlånt 1918 fra G. og T. Rygnestad og avskrevet i 1934 av MB (dvs. Mai Brinkman?).

 

Avskriften "Rygnestad  nr 158" er ulikt alle andre avskrifter i Diplomavskriftsamlingen som jeg har sett. Det er en veldig lang avskrift til å være på samme nummer på til sammen 79 sider. Innholdet er veldig mangfoldig, og veldig utypisk sammenliknet med andre diplomavskrifter jeg har lest. Kan dette være en kladdebok/skriveøvelsesbok som er brukt over lang tid?  Innholdet er i hvert fall ikke det man skulle forvente at man skrev om i indre Setesdal i perioden ca 1595 - 1640.

 

Er det noen som vet noe mer om denne avskriften og som eventuelt også vet HVOR/hvilket arkiv man kan finne originaldokumentet/orginaldokumentene som her er blitt skrevet av?

Endret av Rune Rysstad
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Desse dokumenta er framleis i privat eige, og originaldokumenta er etter det eg veit framleis å finna i gardsarkivet på Rygnestad i Valle i Setesdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.