Gå til innhold
Arkivverket

Karoline Jensdatter Losby (1857-1902) / tyde kirkebok


Finn Lodsby
 Del

Recommended Posts

Hei,

 

Har endelig funnet dødsdatoen til Karoline i kirkebøkene. Men kan noen hjelpe meg å tyde hva som står der? Spesielt yrket til mannen (Ludvig Losby). Er det "murarbeider"? Også ordet bakerst i navnet hans (bak Losby). Bopæl/adresse og dødsårsak klarer jeg heller ikke å tyde. Hun er første oppføring under kvindekjøn (nr. 48) På forhånd takk.

 

Link: https://www.digitalarkivet.no/kb20060830070452

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, tusen takk for dette! Ny bruker og rotet det litt til med hvor jeg skulle legge denne tråden, det ble derfor to steder. Blir riktig neste gang :) Dette var meget nyttig informasjon. Når jeg nå leser teksten, etter dine innspill, så ser jeg at du nok har helt rett. Dødsfallsprotokollen hadde jeg ikke kontroll på, så det blir også svært nyttig. Fikk nå også lest meg opp på historien til Byens Sykehus, spennende :) At Fattigvesenet var blandet inn i dette er nok også helt korrekt, da familien også i andre sammenhenger fikk hjelp derfra. Familien hadde tydelig store økonomiske problemer og etter Karolines bortgang så ble alle barna "satt bort", med unntak av en som ble boende sammen med far. Igjen takk for hjelpen! :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Nei jeg har ikke sjekket disse protokollene. Var ikke klar over disse i det hele tatt :-) Så tusen takk for dette! Nå skal jeg bla meg gjennom og se om jeg finner sønnen Olaf, som er min farfar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.