Gå til innhold
Arkivverket

Mangler kilde til detaljer i rettsak 1698


Baard Vidar Pettersen
 Del

Recommended Posts

Et stykke ut i dette innlegget: 

fikk jeg vite om en rettsak fra 1698 som omhandlet Jens Christensen Seest(ed). Saken er omskrevet i Trondhjems guldsmeder 1 av Johan Ernst Brodahl og begynner et stykke ned på side 166: "Men tirsdag den 18. oktober 1698..." https://www.nb.no/items/4b4cfad5ff1e8cec5a455ba2031dd5ee?page=167&searchText="Jørgen Jensen"

 

Jeg har funnet saken i bytinget, som strekker seg over flere ting. Se dette innlegget:

https://forum.arkivverket.no/topic/251482-jørgen-jensen-trondheimsborger-til-kulstadsjøen/?do=findComment&comment=2134138

 

Greia er at veldig lite av detaljene i Brodahls bok er nevnt i rettsaken. Allerede første linje mangler dekning i rettsreferatet. Det nevnes aldri noen dato for krangelen. Jørgen Jensen nevnes aldri. I Trondhjems guldsmeder omtales også innholdet i en skriftlig besigtigelse, som nevnes i rettsaken, men ikke innholdet. Likeledes nevnes det diverse skriftlige forklaringer i rettsaken, men innholdes beskrives aldri med et ord. Mao. må Johan Ernst i 1921 ha hatt tilgang til de skriftlige innleggene i rettsaken. Jeg sendte derfor en forespørsel til Statsarkivet om disse vedleggene og fikk svar i dag: "Vi har undersøkt katalogen over arkivene vi oppbevarer etter Trondheim byfogd, og kan ikke se at det er bevart saksdokumenter eldre enn 1707."

 

Så da er mitt spørsmål - er det noen som har forslag til hvor disse saksdokumentene kan finnes? Er det et annet arkiv som kan ha disse? Eller er de rett og slett forsvunnet i løpet av de sist 100 årene?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.