Gå til innhold
Arkivverket

Nr. på hus - f.eks. "Festningen hus nr. 4", "Ladegårdsøen 10"


Arne-Sten Christiansen
 Del

Recommended Posts

Spørsmålet mitt gjelder FT-1801 og 1815. Er disse numrene på eiendom eller hus bare telleteknisk eller er det en form for adresse ut over det.

 

FT-1801: https://www.digitalarkivet.no/census/rural-residence/bf01058216001471 Her hadde det vært kjekt å vite hvor på bygdøy denne eiendommen lå. Min ane eide ikke hus eller eiendom. Der bodde tjenestejenter og tjenestegutter. Trolig var de i tjeneste hos de som eide naboeiendommen (9). Det er nok sannsynlig at vedkommende også eide 10.

 

FT-1815 https://www.digitalarkivet.no/ft20110310660299 der det står nummer på hus i første kolonne og alt er innunder "Fæstningen" (Akershus festning). Jeg har hatt kontakt med Besøkssenteret Akershus festning med spørsmål om dette da jeg tenkte det var en nummerering av husene der som var kjent enten fra historien eller fortsatt. Men dette hadde de ikke kjennskap til. Det hadde vært artig å vite om aktuelt hus fortsatt eksisterte, eller hvor det må ha ligget. Jeg fikk vite at mange sivile hus på området ble revet fra 1820 og utover, så det er nok tvilsomt om huset fortsatt finnes. Min ane var smed på området og ikke millitær.

 

Jeg har ikke brukt akkurat dette forumet før. Derfor er jeg usikker på om dette passer her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du slår opp i den skanna FT1801 for Aker, ser du at familiene på Ladegårdsøya er nummerert fra 1 til 14. For Ladegårdsøyas del er nok numrene kun "telletekniske", som du kaller det.

 

Se https://www.digitalarkivet.no/ft20090804650233 og påfølgene bilde.

 

I FT1815 er kolonneoverskriften "Huusets No.", men om dette er et nummer som ble brukt i andre sammenhenger, eller kun tellerens nummerering, vet jeg ikke.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.