Gå til innhold
Arkivverket

Sortering ved valg av geografi i register


Rolf Hestetræet
 Del

Recommended Posts

Når man foretar avansert personsøk og velger geografi for område så er kommunene sortert alfabetisk. Velger man feks dødsfall eller noen av de andre mulighetene fra Flere Søkeinnganger så er kommunene sorterer etter kommuneNr.  Personlig er alfabetisk sortering å foretrekke da man ikke alltid har kontroll over kommune nummeret. Er det noen årsak til at disse registrene har ulike sorteringer?

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ingen spesiell grunn til at sorteringa er ulik, så vidt jeg vet. Men hva som er best, er det delte meninger om, eller det kan være forskjellig fra situasjon til situasjon.

 

Sorteringa etter nummer er egentlig en topografisk sortering, siden numrene i sin tid ble tildelt etter en topografisk ordning av kommunene. Nabokommuner har derfor gjerne nummer etter hverandre, noe som gir den fordel at du raskt kan merke av flere kommuner i samme geografiske område, uten at du i utgangspunktet vet navnet på dem. Mange ganger har man behov for å søke litt bredere enn bare én enkelt kommune.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.