Jump to content
Arkivverket

Eigne lister for dødfødde?


Recommended Posts

Tone Merete Bruvik

Det skal de, men det er ikke alltid det blir gjort riktig av de som transkriberer, og AMF har i mange tilfeller gjort dette feil. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Dette har nok også sammenheng med, at for de tidsrommene hvor døde og dødfødte ikke ble ført i separate avdelinger i kirkebøkene, men i hver sine kolonner i samme skjema, er de korresponderende bildefilene i de skanna kirkebøkene kun indeksert med listetypen "Døde og begravede". Da AMF fikk tilsendt bildefiler som grunnlag for transkribering, havnet disse bildefilene derfor i kategorien "Døde og begravede".

 

Da arbeidet med skanning og publisering av kirkebøkene startet i 2005, antar jeg - dette var før min tid i Arkivverket - at tett integrering med søkbare data ikke var på agendaen. Den gang var tjenesten for skanna kirkebøker helt uavhengig av digitalarkivet.no, selv om merkelappen Digitalarkivet også ble brukt på de skanna kirkebøkene. I dag ville vi antakelig vurdert det som nødvendig å dobbeltindeksere bildefilene med listetypene "Døde og begravede" og "Dødfødte", for å oppnå best mulig sammenheng med søkbare data.

 

På samme måte burde bildefiler indeksert med listetypen "Inn- og utflyttede" (hvor innflyttede og utflyttede er to kolonner i samme skjema) i stedet vært dobbeltindeksert med listetypene "Innflyttede" og "Utflyttede", fordi søkbare data alltid skiller mellom innflyttere og utflyttere.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.