Gå til innhold
Arkivverket

Kopilistebøker for skip/sjømenn


Fredrik Klouman
 Del

Recommended Posts

Det ser ut for meg som om den viktige kilden Kopilistebok mangler under kilden Sjømannsruller?  Mønstringsjournaler omfatter ikke Kopilistebøker etter det jeg kan se.  (Jeg er klar over at jeg kan finne Kopilistebøker ved å søke i fritekst).

 

Mvh

Fredrik Klouman

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du mener å vise til at kopilistebok ikke er en egen kildetype under kildekategorien sjømannsruller og militære ruller i Finn kilde (https://www.digitalarkivet.no/search/sources), så er det riktig. Vi har for lengst innsett at det i praksis er umulig å lage egne kildetyper for enhver type protokoller og kilder, både fordi det ville bli svært mange kildetyper, og fordi noen kilder er nokså ubestemmelige eller vanskelige å kategorisere entydig. Det varierer også hvilke begreper de ulike statsarkivene har brukt i sine arkivkataloger.

 

Fritekstsøk må derfor bli måten å finne fram til kopilistebøkene på. I Digitalarkivet ser det ut til at vi har kopilistebøker fra arkivene Tvedestrand mønstringskrets og Moss mønstringskontor (totalt 17 stykker): https://media.digitalarkivet.no/db/browse?text=kopilisteb*

 

Disse er plassert i kildetypen Diverse rulle.

 

Et søk i Arkivportalen viser at begrepet kopilistebok ellers kun er brukt i katalogen for arkivet Drammen innrulleringsdistrikthttps://www.arkivportalen.no/search?text=kopilisteb*

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, skjønner.  Jeg mener at Kopilistebøker er så sentrale sjømanns-kilder at de burde være lettere å finne for den som ikke har hørt om dem.

 

Jeg har tidligere funnet ut at disse kopilistebøkene er svært nyttige kilder som kanskje ikke så mange vet om.

 

Avsluttes herfra.

 

Mvh

Fredrik Klouman

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.