Jump to content
Arkivverket

Offentlig utskiftningsforretning 1885, Hamarøy-Lødingen


Ib_Henriksen

Recommended Posts

Jeg prøver å finne ei eiendomsgrense mellom to eiendommer i Hamarøy kommune i Nordland. Denne eiendomsgrensa har tidligere vært kommunegrense mellom Hamarøy og Lødingen. Eiendommene het Tysneseiendommen (Hamarøy)  og Korsneseiendommen (Lødingen). Grenseeiendommen i Hamarøy kommune hadde Gnr/Bnr 1/8 (15/5-1909) og ble senere overført til Tysfjord og er nå tilbake i Hamarøy. I skyldelingsforretningen for Tysneseiendommen (Gnr/Brn 1/6 fra 15/5-1909) er østre grense av denne eiendommen ikke beskrevet, men det er referert til Offentlig utskiftningsforretning 1885, tinglyst 1/4-1886. 

 

Er offentlige utskiftningsforretninger nedtegnet i Grunnboka eller er det protokollert i andre arkiver? Trenger hjelp til å finne denne grensegangen.

Link to post
Share on other sites
Anita Riise - Arkivverket

Om det gjeld denne eigedommen:

https://www.digitalarkivet.no/tl20080131640019

Så er dette utskiftinga tgl. april 1886 som starter på høgre side her:

https://www.digitalarkivet.no/tl20080109630056

Om du treng avskrift kan det bestillast for 250,- kr pr avskriftsside. Men om statsarkivet har liggande avskrift frå før, så får du den for 6,- kr pr side.

 

Og ikkje, så er her oppskrift på korleis du finn fram til tinglyste dokument i Digitalarkivet:

MANUELL/GAMMEL GRUNNBOK (REGISTER)

Dette er et register over hva som er tinglyst på den enkelte eiendom og er oppdatert til ca 1991. Du gjør oppslag i registeret via nedenforstående lenke:

https://media.digitalarkivet.no/self-service/grbb

Øverst på grunnboksbladet ser du om eiendommen har hørt til i en annen kommune tidligere. På høgre side ser du referansen til hvor du skal finne det enkelte dokument.(For eksempel 14-182 betyr i protokoll 14 på side 182).

FINNE DOKUMENTER FØR 1936

Bruk lenka nedenfor og skriv inn kommune og årstall og trykk søk. Da får man opp oversikt over protokoller som kan inneholde det aktuelle dokumentet. Velg protokoll og bla fram til riktig side. Ofte er det ført inn flere dokumenter på hver side i panteboka. Da må man gjerne bruke gårdsnavn eller gårdsnummer for å identifisere dokumentet:

https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse

FINNE DOKUMENTER 1936 - 1950

Dokumenter tinglyst 1936 finner du ved hjelp av dagboknummer(står helt til venstre på grunnboksbladet) og tinglysingsdato. Skriv inn kommune og aktuell periode i skjemaet på lenka og trykk på søkeknappen: https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse

Du får opp en liste med pantebøker som passer søket ditt. Til høgre i lista finner du en lenke som peker direkte til innholdslista for hver pantebok. Der vil du igjen finne snarvei/lenke til det aktuelle dokumentet, eller lenke til tinglysingsdato (du må da bruke blafunksjonen).

--------------------------------------

Oppe i høgre kant av bildet er der taster for forstørring/forminsking(+ -), bla-taster(< >) etc. Ved å trykke h når du står inne i pantebokbildet vil du få opp hjelpetekst.

Om utskrifter, se https://www.digitalarkivet.no/content/225/skrive-ut-skanna-arkivmateriale

For mer utfyllende veiledning til eiendomsmaterialet: https://digitalarkivet.no/content/3/informasjon-om-eiendom-og-tinglysing

 

PS: Om du får problemer med å finne fram, så ring mens du sitter klar ved PC-en, så kan vi veilede deg over tlf. Tlf: 480 55 666

 

Dokument tinglyst ETTER 1950 må bestilles fra Kartverket, de har også grunnbok oppdatert til dags dato: https://kartverket.no/eiendom/

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.