Jump to content
Arkivverket

Fattigprotokoller for Berg/Rokke i Østfold ca 1862


Recommended Posts

Hei.

Har spurt angående min 3 x tippoldefar Christian Dahlstrøm flere steder

http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?t=39098

 

http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?p=604306&sid=3b92082b2dffb25be346575f37b619ad

 

Fant nylig ut at Christian døde 90 år gammel på Kynningsrød i Berg/Rokke ved Halden 4-3 og begravet 16-3-1862. https://media.digitalarkivet.no/view/7433/81733/12

Vet fortsatt ikke og har ikke klart å finne ut hvor Christian var født eller hvem som var hans foreldre og vet heller ikke åssen jeg kan finne det ut.....må være noen "ukjente kilder" jeg ikke har sjekket som jeg burde ha sett i sikkert...... idéer? Ved sammenligning ved utflytning fra Moss 1820 39 år og alder ved død 1862 90 år så burde han være født mellom 1772 og 1781 (kona Olea Olsdatter fra Tune var født i 1777 og døde i Halden 1834 ,så ca 1772 kan være riktig men ingenting sikkert her).

Det står når han døde i 1862 at han var fattiglem ,så da lurer jeg på om det finnes evt fattigprotokoller eller noe arkiv fra fattigvesenet fra Berg/Rokke i Østfold som kan fortelle mer om Christian?? .....og om de finnes ,ligger de ute på digitalarkivet så det går an å lete i dem?

Christian er den enete av mine 3 x tippoldeforeldre jeg ikke har klart å komme gjennom på!....

Håper noen har noen idéer her om hva jeg kan finne på for å finne noe mer om han enn det jeg allerede vet fra de henviste diskusjonene!.

mvh Erik.

 

Link to post
Share on other sites

Jeg vet ikke om dette fører fram, men fattigstyrene var kommunale, og det finnes interkommunale arkivinstitusjoner (IKA/IKS) rundt omkring i landet som kan ha arkiver fra det kommunale fattigvesenet i sitt distrikt.

 

Kanskje Østfold Interkommunale Arkivselskap (IKS) kan hjelpe deg med flere opplysninger? På Arkivportalen ser jeg at de har arkiver fra fattigstyrene for ulike kommuner i Viken (tidligere Østfold fylke).

Kontaktinformasjon: http://www.ikaostfold.no/kontakt-oss.397537.no.html

Link to post
Share on other sites

Skal prøve å kontakte dem så får jeg se. Håpper de har for Bergområdet i Østfold da ,men spørs vel hva det står der om personer i 1862.....har jo ikke engang noe farsnavn bortsett fra kanskje Larsen som kan være feil!. Prøver!.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.