Jump to content
Arkivverket

Rederiarkiver, skipsjournaler, mannskapslister


Magnus Barth

Recommended Posts

Hei! Jeg søker dokumentasjon knyttet til et havari i 1914 hvor jeg har en antakelse om at min tippoldefar var ombord. Det gjelder barken "Anglo-Norman" fra Porsgrunn, eid av J. Jeremiassen (https://skipshistorie.net/Porsgrunn/PGR257Jeremiassen/Tekster/PGR25718990100000 ANGLO NORMAN.htm). Skipet grunnstøtte utenfor New Zealand i 1914, jeg har funnet avisutklipp hvor det fremkommer at hele besetningen overlevde. Mitt spørsmål er om det finnes dokumentasjon fra rederiet eller offentligheten knyttet til seilasen og havariet, mest interessant er å få bekreftet om min tippoldefar var ombord. Finnes det bevarte skipsjournaler, i så fall hvor oppbevares dette?

Link to post
Share on other sites
Anita Riise - Arkivverket

Det skal normalt vere tatt opp sjøforklaring ved forliset. Enten i næraste hamn eller på skipet sin heimstad. Denne kan ein finne igjen i Sorenskrivararkivet eller i eit konsulat-arkiv.

Elles så ser vi også at det fins ei mappe på det sletta skipet: https://www.arkivportalen.no/entity/no-a1450-01000001139160?ins=RA Nokre gongar finn ein også sjøforklaringa der. Så vi anbefaler at du startar med eit lesesalsbesøk på Riksarkivet. (For å be om oppslag må du bruke skjema)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.