Jump to content
Arkivverket

Beethovens dåp 17. desember 1770


Otto Martin Christensen

Recommended Posts

Otto Martin Christensen

Den 17. desember for 250 år siden ble Ludwig van Beethoven døpt i den katolske St. Remegius-kirken i Bonn. På Familysearch finnes billedfiler av alle kirkebokinnførsler fra St. Remegius for perioden 1614-1798. Beethovens dåpsinnførsel finnes på denne siden, som den fjerde ovenfra på venstre side. Noen av oss vil mene at Beethovens 250års-dag i seg selv er verdt å markere, men det er også to genealogiske poenger av generell art man kan trekke ut av Beethovens dåpsinnførsel:

 

For det første finnes det på Familysearch en hel del kirkebøker som ikke er transkribert og gjort søkbare, men som likevel er allment tilgjengelige som serier med billedfiler man kan bla seg manuelt igjennom, slik som kirkeboken for St. Remegius i Bonn. 

 

For det andre er Beethovens mor Magdalena Keverich i kirkeboken feilaktig oppført med «Helena» som fornavn, hvilket er en nyttig påminnelse om at kirkebøker ikke kan forutsettes å være feilfrie primærkilder. Dette kjenner man selvsagt til når man har tatt et par runder i slektsgranskningens irrganger, slik også mange har kjennskap til de ikke-søkbare billedfilene på Familysearch, — men vi kan kanskje koste på oss å repetere et par genealogiske trivialiteter som et passende påskudd for å foreta en aldri så liten jubileums-markering for Beethoven her på Digitalarkivets brukerforum, selv om det naturligvis er off-topic.

Edited by Otto Martin Christensen
  • Like 4
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.