Gå til innhold
Arkivverket

Ole Olsen Kolsrud f. 1843 fra Sigdal


Wenche Søgaard
 Del

Recommended Posts

Tusen takk, igjen. Det var på en måte oppklarende, men samtidig forvirrende,. Jeg har vokst opp på Klokkarstua og gården vi kalte Hoff, der etterkommer av Kittil Larsen, oldebarnet Ivar Hoff var eier må ha vært nord. Siden det står at Andreas var bruker til 1885 antok jeg at det var den delen der prestegården ble bygget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette har vært en interessant reise. Fra å ikke vite noe om denne oldefaren min, annet enn at han var gårdsgutt på Hoff da han ble far til min farfar, vet jeg nå at han var i nær slekt med dem. Jeg har fulgt ham fra Sigdal via Lier og Drammen til Hurum og så tilbake til Sigdal hvor han døde som skreppekremmer og etterlot seg "litt løsøre og nogle kontanter".

Jeg har fått mye kjennskap til familien rundt ham, og at min oldemor var budeie på Killingstad hos kusinen og fetteren hans i 1875, som 18-åring. Min oldemor som mistet et barn, ble  enke rett etterpå og mistet et barn til før hun ble mor til min farfar.


Enda en gang, tusen takk for all hjelp!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt til slutt:

Det er jo litt artig å vite at jeg har jobbet sammen med Anders Olsens oldebarn, Nils Fagerli. Det var, som tidligere nevnt, på ligningskontoret som den gangen holdt til på Hovtun på Klokkarstua.

Og min far kjørte maskiner i sandtaket Svelviksand som henter ut sand fra Ryggen. Jeg er kjent med at Hoff eide grunnen, men ikke at min far var i slekt med dem langt ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.