Jump to content
Arkivverket

Skjøte på Mogaten 15


Recommended Posts

Jeanine Johansen

https://media.digitalarkivet.no/view/59906/57

Jeg fatter ingenting av det jeg leser i skjøtet her. Jeg har klart å tyde det i forholdsvis stor grad. Øverst på høyre side står det "fortsættelse fra foregående blad", men på forrige side er datoene senere.

Det jeg lurer på, gjelder Oluf Dahl, jeg skjønner ikke om han eide eiendommen eller hvordan det henger sammen. Kildene sier at han bodde der fra 1898 til 1915. Neste gang jeg finner han er i  kommunal telling fra 1923, da han bor i taasenveien. 

Det står veldig mye om obligasjoner i skjøtet, men dette er mitt første skjøte jeg leser, så jeg har så liten forståelse av ord og uttrykk her.

Kan noen hjelpe meg med å skjønne Oluf Dahl sin rolle her?

Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

For det første: Dette er ikke et skjøte, men et panteregister. Et panteregister har henvisning til alle dokumenter er som er tinglyst på eiendom, så som skjøter, obligasjoner osv.

 

Panteregisteret ser ut til å være litt rotete ført, med henvisninger fram og tilbake, fordi man har forsøkt å utnytte ledig plass.

 

Mogaten, matrikkelnummer 15, starter på oppslag 59. Som på alle andre oppslag er adkomster ført på venstre side av oppslaget og heftelser på høyre side. Når det for heftelsene på oppslag 60 er henvist til forrige blad, betyr at det heftelsene på oppslag 60 er en fortsettelse av heftelsene på oppslag 59.

 

På oppslag 59 finner du henvisning til auksjonsskjøte datert 13/1-1896 og tinglyst 23/1-1896 til Oluf Dahl og Oluf Thorstensen.

 

I dette forumet ("Spørsmål om skannet materiale") svarer vi på "tekniske" spørsmål om skanna arkiver. Veiledning i bruk og forståelse av arkivmateriale passer bedre i "Brukernes eget forum" eller eventuelt i "Spør Arkivverket".

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.