Gå til innhold
Arkivverket

Ingeborg Jonsdatter/Olsdatter/Johannesdatter, fra Katemmen af Leinstrand, gift 1812 Strinda, bosatt i Brekken, Røros


Ove Haugrud
 Del

Recommended Posts

Ingeborg ble gift med min tipp-tipp-oldefar Hans Andrreassen Jamtvoll (1785 Røros-28.02.1875 Røros). Ekteskapet fant sted Lade, Strinda 22.04.1812, da er Ingeborg oppgitt som Jonsdatter, og både hun og Hans var da tjenere hos Anders Selsbak, og Ingeborg var oppgitt med bosted Katemmen af Leinstranden.

I FT 1865 er Ingeborg føderådskone på Jamtvold, Røros, oppført som Olsdatter. Da hun dør i september 1869 er hun innført i kirkeboka i Røros som Ingeborg Johannesdatter, da som 71 år gammel, noe som må være feil). Ingeborg er trolig født rundt 1790, og hun døde 14.09.1869.

Jeg har ikke klart å komme fram til sikker informasjon om hvem denne Ingeborg egentlig var, og hennes opphav - men jeg tror en god kandidat kan være Ingeborg Jonsdatter som bor hos sin ugifte mor Ane Halvorsdatter på Vollan i Melhus i FT 1801. Om man ser på barna til Ingeborg og Hans Jamtvold, så heter første sønn Andreas (oppkalt etter sin farfar), første datter Anne Lisbeth (kan være oppkalling etter både farmor Lisbet Margrete og mormor Ane), neste sønn heter Anders, mens deretter kommer Johannes (som kan være oppkalling etter morfar) og Ole (som også kan være oppkalling etter morfar) - mens de ikke har noen barn som heter Jon.

Om noen klarer å finne ut hvem som var far til Ingeborg på Vollan i Melhus i FT 1801, og eventuelt også vet eller kan finne ut noe som bekrefter eller avkrefter at dette er korrekt Ingeborg blir jeg veldig glad.

Endret av Ove Haugrud
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.