Jump to content
Arkivverket

Jordstyrets protokoll


Recommended Posts

Liv H. Mørkeng

Hei

I forbindelse med gjennomlesing og tolkning av skylddelingsforretninger, sent 1800 tall og tidlig 1900 tall, tilhørende en gammel gård familien eier kommer jeg over en henvisning til "... i følge jordstyrets protokoll..." Jeg er klar over at digitalarkivet inneholder skylddelingsprotokoller og tilhørende skjøter samt litt informasjon i pantebøker etc. Og jeg vet at via domstol.no får man opp en liste over sluttede jordskiftesaker i forbindelse med eiendommen. Men "protokoll fra jordstyret" var nytt for meg. Er det slik at skylddelingsforretninger og jordskiftesaker har en protokoll knyttet til seg? Og hvordan går jeg frem for å finne ut hva disse heter og hvor de befinner seg? Har prøvd å søke litt via arkivportalen.no for NordNorge. Får opp noe som heter "ekstrarettprotokoll", men usikker på om dette er det samme. Håper noen har anledning til å veilede :) 

Link to post
Share on other sites
Terje Nomeland - Arkivverket
58 minutter siden, LivHM skrev:

Hei

I forbindelse med gjennomlesing og tolkning av skylddelingsforretninger, sent 1800 tall og tidlig 1900 tall, tilhørende en gammel gård familien eier kommer jeg over en henvisning til "... i følge jordstyrets protokoll..." Jeg er klar over at digitalarkivet inneholder skylddelingsprotokoller og tilhørende skjøter samt litt informasjon i pantebøker etc. Og jeg vet at via domstol.no får man opp en liste over sluttede jordskiftesaker i forbindelse med eiendommen. Men "protokoll fra jordstyret" var nytt for meg. Er det slik at skylddelingsforretninger og jordskiftesaker har en protokoll knyttet til seg? Og hvordan går jeg frem for å finne ut hva disse heter og hvor de befinner seg? Har prøvd å søke litt via arkivportalen.no for NordNorge. Får opp noe som heter "ekstrarettprotokoll", men usikker på om dette er det samme. Håper noen har anledning til å veilede 🙂

Hei

 

Vi ber alle brukere om å ha både for- og etternavn med i visningsnavnet sitt. Bruksanvisning for hvordan forandre visningsnavn:

https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name

 

Jordstyret var kommunalt, slik at du må henvende deg til den aktuelle kommunen, eventuell en interkommunal arkivinstitusjon hvis den aktuelle kommunen er tilknyttet en slik.

 

Hva som finnes av eiendomsopplysninger i Arkivverket, kan du lese mer om her: https://www.arkivverket.no/opplysninger-om-eiendom?q=eiendom

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.