Jump to content
Arkivverket

Kilder til norsk statsborgerskap


Arne-Sten Christiansen

Recommended Posts

Arne-Sten Christiansen

Jeg kjenner ikke til hvordan det på tidlig 1900-tall fungerte med hjemvendt norskamerikanere når det gjaldt statsborgerskap. Spørsmålet mitt gjelder de som var blitt amerikanske statsborgere ved søknad eller fødsel. Beholdt de sitt amerikanske statsborgerskap resten av livet i Norge? Måtte de søke norsk statsborgerskap? Kunne de ha dobbelt statsborgerskap? Det er kanskje ikke mulig å spørre om dette i dette forumet. Men jeg tenker at det må være noen arkiv på slike saker. Og i så fall kjenner vel dere til det.

 

For meg dreier det seg om farfar som utvandret i 1885 og kom tilbake til Norge i 1908, samt min far som ble født i Chicago i 1903. Jeg har sett av US Census 1900 for Los Angeles at farfar var blitt naturalisert. Jeg traff aldri han. Han døde i 1951. Min far hadde i alle fall seinere i livet norsk pass. Og da må han vel ha blitt norsk statsborger. Jeg vet at han i 1934 fikk en kopi av sin amerikanske fødselsattest. Kanskje det var i forbindelse med søknad om norsk statsborgerskap? 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.