Gå til innhold
Arkivverket

Viedes dåp, konfirmasjon og fedre


Inger Petterson
 Del

Recommended Posts

Hei. 

1. Ser ikke noen døpt dato på den siden du viser til men født og konfimert. Der det står født dato og år tar du det med og hvis kun år står der tar du det med. Konfirmert er ikke et strengt påkrevd felt men du kan lage en merknad E: konfirmert dato/år 

2. Korset angir at en eller begge fedrene er antatt død og det er bare en informasjon. Du kan legge det til som merknad E: Antar at brud/brudgom/begge fedre er avdød før vielsen. 

 

Begge disse opplysningene er grei å ta med når du driver på å søker på nettet etter opplysninger og du må lete i skannede kilder for lettere å finne frem.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Det er nok å skrive inn de viedes alder, enten dette er et 24 aar, et fødselsår eks. 1822 eller fødselsdato og år 22.01.1822. Det er ikke nødvendig å skrive inn opplysninger om dåp og konfirmasjon. Hvis dere har veldig lyst til å ta med slike dåps-/konfirmasjonsopplysninger kan dere sette dem i merknadsfeltet.

 

2. Det viktigste er å skrive inn stilling og navn på fedrene, og om dere vil sette (kors) i stillingsfeltet kan dere gjøre det, men det er ikke absolutt nødvendig. (Korset antyder trolig bare at de er døde)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.