Gå til innhold
Arkivverket

Dødsdato og begravelsesdato året før.


Sigrid Strompdal
 Del

Recommended Posts

Ser du på overskriften så er det kirkeåret 1829 som står. Det liturgiske kirkeåret starter 1 søndag i advent og ikke 1 jan som vi er vant med. Ser du ikke har tatt med overskriften i regnearket og regner med at feltet til venstre er år og felt nr 4 er hendelsesår og sånn sett er det riktig det AMF har ført inn. * bak årstall trenger du ikke ta med siden dette er fakta og ikke konstruert. Husker jeg ikke feil så kan du og sette inn på død 25.11.28 og begravet 01.12.28 bare for å unngå misforståelser. Regner med at du får det samme ved neste årsskifte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feltet til venstre er aar (dvs. kirkeår - det presten bruker til nummereringen og oftest også hendelsesåret - det året en kirkelig handling som dåp, begravelse eller lignende skjer, men ikke i dette tilfellet. I dette  tilfellet er 1829 bare kirkeåret som nummereringen følger, mens både dødsfallet og begravelsen har skjedd i 1828. Det er da riktigst at det står 1829 i feltet aar og at 1828 settes i feltet for avdød dødsaar (felt nr 4 her over). Du kan sette 01.12.1828 som begravelsesdato hvis du vil, men det er egentlig ikke tvingende nødvendig så lenge dødsåret er riktig.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da lar jeg være å sette årstall på begravelsesdato, men passer på at det står på dødsdato når det ikke stemmer med året for kirkeboken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.