Gå til innhold
Arkivverket

Født 1923 i Manger/Hordabø/OS ??


Geir Antoniussen
 Del

Recommended Posts

Utklippet er hentet fra OS bygdebok under stedet Midthus. En av barna Karl Olsen Manger og Anna Nilsdatter får, Aslaug skal ifølge bygdeboken være født i 1923. Jeg finner Anna Marie f. 1914 og Randi f. 1916 i Manger. Olga f. i 1918 finner jeg født i OS på Midthus. Finner også en gutt Nils f.i 1920 som dør som barn.

 

Utfordringen er å finne Aslaug f.1923 i en kirkebok. Ut fra bygdeboken kan det se ut som de flytter tilbake til Manger/Hordabø en gang etter 1920, men jeg finner ikke Aslaug i kirkebøkene her. Finner den heller ikke i Os i 1923. Mulig de bodde et annet etter Midthus. Når Nils dør i 1921 bor de på Midthus.

 

https://www.digitalarkivet.no/view/267/pg00000000408275

 

Mvh

Geir Antoniussen

Midthus.PNG

Randi.PNG

Olga.PNG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kirkebøkene for Manger prgj er skannet frem til 1923 så du finner ikke dåpen hennes der enda. Du kan sende en forespørsel til Arkivverket om dåpen så får du hjelp der til bekreftelsen. Radøy har 3 prgj i den perioden Manger, Hordabø og Sæbø og har kikket i de skannede utgavene fra Hordabø og Sæbø som går litt lenger frem i tid men ikke funnet henne der, så hun er nok døpt i Manger. Fant litt info om Karl og familien i bygdebøkene fra Radøy «Radøy gjennom tidene» bind 2 side 186. Karl Georg Olsen Manger f1887 var son til Kari Villumsdtr og Ola Eilevsen Li i Manger og Karl tok opp etternavnet Manger og endra det til Vågenes. Han kjøpte bruket på Vågenes bnr 3 i 1930.

Karl hadde 5 barn i første ekteskap og Aslaug var tvilling med Kirsten som døde i 1924. I ander ekteskap hadde han et barn til som ikke er nevnt i bygdebok di Edit Karin f. 1942.

Bygdebøkene fra Radøy får du lånt på biblioteket og ser du etter foreldra til Karl så finn du dei i bind3 på side 690.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.