Gå til innhold
Arkivverket

Sortland kirkebok etter 1925


Fredrik Klouman
 Del

Recommended Posts

Sortland kirkebok er ikke tilgjengelig etter 1925, etter det jeg kan se.  Når blir nyere kirkebok tilgjengelig? Jeg skulle gjerne ha lett rundt 1935.

 

Mvh
Fredrik Klouman

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er usikkert. På Arkivportalen kan vi sjå at Statsarkivet i Trondheim har fått inn to klokkerbøker for Sortland (1941-1955) og (1955-1967). Eg veit ikkje når tid dei blir lagt ut, men for tida manglar vi indekseringsprogramvare for kyrkjebøker slik at ein no kan kun publisere kyrkjebøker som heilt opne på nett, eller heilt lukka. Med et lite forbehold om kva lister dei inneheld, så går begge desse klokkarbøkene så langt fram i tid at dei mest sannsynlig vil forbli lukka om dei skulle bli lagt ut no.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I forbindelse med kirkebøker er 80 år ikke en sperrefrist, men derimot er det (ennå) gjeldende regel at ministerialbøker skal avleveres til Arkivverket senest 80 år etter siste innførsel. Hvor lenge ei kirkebok er klausulert for bruk på lesesal (= sperrefristens lengde), avhenger av hva slags opplysninger den inneholder. I tillegg er det, som nevnt i forrige innlegg, ytterligere begrensninger i lovverket med hensyn til hva slags opplysninger som kan være fritt tilgjengelige på Internett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.