Gå til innhold
Arkivverket

Løst!!! Uklar forkortelse fra Bygdebok


Line Skage
 Del

Recommended Posts

Hei igjen,

Jeg har noen setninger fra Overhalla Bygdebok, som jeg ikke forstår og som jeg trenger hjelp med. 🙂

 

image.png.e0a0dc83ca39ee5b5e179725e422f0da.pngHva betyr [l.nr. 128 av skyld3-17???

Opprinnelig matriale, Overhalla Bygdebok, Side 79, om Lindset gård.

 

På forhånd takk for hjelp.

Mvh. Line

Endret av Line Skage
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ved matrikuleringa i 1838 fikk alle gardar eit løpenummer for kvart tinglag, ofte forkorta til l.nr. Dette vart erstatta av dagens ordning med gards- og bruksnummer i den nye matrikkelen i 1886. I samanheng med m.a. skattlegging av eigedom vart kvar eigedom verdisatt i det som kalles skyld (landskyld), og i 1838-matrikkelen var dette i eininga skylddaler (der 1 daler = 5 ort = 120 skilling). Ein skylddaler skulle svare til ein verdi på eigedomen på 400 speciedaler. I dette tilfellet er nok skylda 3 ort 17 skilling.

 

Sjå m.a. https://lokalhistoriewiki.no/index.php/Leksikon:Matrikkel

Endret av Håvard Moe
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Line Skage changed the title to Løst!!! Uklar forkortelse fra Bygdebok

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.