Gå til innhold
Arkivverket

Riksarkivets diplomsamling - diplom 1631 vedr. Kruke i Heidal


Ole Arild Vesthagen
 Del

Recommended Posts

På denne siden:

RA, Riksarkivets diplomsamling, F02/L0140: Dokumenter, 1631, s. 105

Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/sa10081403117106

finnes det et sammendrag av et arvetall for odelsretten til Kruke med etterkommerne etter Tosten Pouellssen Lyst. Men den påfølgende siden inneholder et helt annet dokument (riktignok også vedr. Kruke). Mangler det noen sider i skanningen her? Jeg skulle svært gjerne sett originalen av dette arvetallet på Kruke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke uten videre at det mangler noe i skanninga, men det kan tenkes at diplomet fysisk er arkivert sammen med feil regestseddel.

 

Da blir dette et forhold som må undersøkes gjennom oppslag i arkivene, og da skal saken i prinsippet meldes inn via skjema, slik at den kommer til en saksbehandler: https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning/andre-henvendelser#!/form/0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter litt tålmodig blaing fant jeg det! Arvetallet etter Torsten Paulsen List ligger her:

RA, Riksarkivets diplomsamling, F02/L0139: Dokumenter, 1630, s. 26
Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/sa10081403116025
 

Disse to dokumentene ser ut til å ha byttet plass. Jeg er fornøyd. Men kanskje disse to dokumentene burde legges på plass igjen i diplomsamlingen?

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det!

 

Da ser det ut til at regestene ligger på riktig sted, mens diplomene på et eller annet tidspunkt har blitt forvekslet og feillagt. Vi ser på dette med friske og våkne øyne i morgen og retter dette - både digitalt og fysisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.