Jump to content
Arkivverket

Koble sammen stooor slektsbase fra The Master Genealogist...


Erik Hov

Recommended Posts

Hei.

 

For en god stund siden ble jeg nødt til å begynne å dele slektsbasen min i TMG siden den var for stor og TMG begynte å gi diverse feilmeldinger. Har hittil delt opp i 5 prosjekter med tilsammen 1,01 million navn alt i alt (14000, 22000, 171000, 184000 og 725000) ,pluss et 6te prosjekt som har nesten de samme navnene som de 5 (Det sjette prosjektet der har 1,01 million navn men med litt forskjell fra de andre 5 oppdelte).

Skulle aldri i verden ha delt dem opp og nå sliter jeg med å finne noe som helst program som kan sette dem sammen igjen slik de burde vært. TMG kan ikke gjøre det uten feil...sikkert pga den "dumme" grensa til TMG på 32 bit/2 GB og evt FoxPro.

Har prøvd ut både Family Historian, Family Tree Maker, Roots Magic. Av dem er det vel Family Historian som kommer best ut ,men det klarer heller ikke å koble sammen prosjektene igjen ,og ingen av dem får med seg alt fra Gedcom og hvertfall ikke på rett plass. Kan alltids bruke Roots Magic til å koble prosjekteneLegacy og Heredis er også ute av dansen....

TMG er jo ikke i produksjon lenger (2014) og virker for meg som det beste slektsprogrammet som er blitt laget. Riktignok noe komplisert kanskje.

Uansett,  det jeg trenger er et 64 bit slektsprogram (som går på Windows) som kan håndtere mer enn 1 million personer uten problemer, er svært bra på Gedcom, og kan plassere ting på "Gedcom-ting" på riktig plass ,samtidig som det får med seg alt i en sånn gedcom!.....

Men det finnes det noe sånt??

Vet det finnes en haug med slektsprogrammer ,men de fleste er vel 32 bit programmer? (har ikke funnet noen liste over hvilke som er 32 bit og hvilke som er 64 bit program). Hadde vært interessant med en sånn liste!.

 

...........og nå jeg sier 64 bit program mener jeg slektsprogram som er 64 bit-program ,IKKE 32 bit program som virker på et 64 bit Windows system!.

 

Hadde vært innmari fint å fått koblet sammen disse 5 prosjektene inkl all info fra dem....om det i det hele tatt finnes noe som helst som klarer den jobben!

(Tanken var å ha et alt i ett prosjekt med alt i der jeg kunne sjekke slektskap osv og legge til flere personer etc)

 

Håper noen kan ha noen idéer her!

mvh Erik

 

Link to comment
Share on other sites

Husker ikke om jeg har prøvd Brothers Keeper. Isåfall er det svært lenge siden!......men ser bl a at programmet kan klare 2 millioner personer...så kanskje en mulighet...

Link to comment
Share on other sites

Interessant!. hvordan er hastigheten og sånn på det da? Otto er kanskje den rette å spørre her ,men åssen fungerer det egentlig med Gedcom og få over ting fra TMG til BK? Gedcom er jo ikke akkurat kjent for å få med alt dessverre.....og antagelig enda mindre for å plassere ting på rett sted...og hvordan er mulighetene for å koble sammen prosjekter og finne og slå sammen duplikater? komplisert?

Og er BK et 32 bit program eller 64 bit program? BK hadde vel aldri klart 3.500.000 personer om det hadde vært 32 bit program som virker på et 64 bit system?

Mange spørsmål her!.

Link to comment
Share on other sites

Maksimalt antall poster i en database har ikke så mye å gjøre med om programmet er 32 eller 64 bits. En 32 bits usignert integer skal kunne adressere over 4 milliarder poster, så du er ikke i nærheten av noen logisk grense med noen få millioner poster. Ser du derimot på en 16 bits usignert integer er grensa på 65 535 poster, og de fleste moderne databaser har vel forlengst gått over til 32 bits tellere på større tabeller. En 64 bits teller skal kunne adressere 2^64 eller ca. 10^20 poster, som er i størrelsesorden antall stjerner i det kjente univers - og som regel massiv overkill.

 

Begrensningen i TMG/FoxPro ligger nok helst i mengden håndterbart minne, som kanskje er såvidt mye som 2 GB, men antagelig mye mindre. FoxPro er en levning fra forrige årtusen, da vi satt med 80386-maskiner med noen få megabytes minne. I tillegg har TMG en relativt avansert databasestruktur med mange tabeller hvorav flere må holdes åpne samtidig, noe som selvsagt merkes på ytelsen. Det er trist at TMG ble hengende med FoxPro og ikke byttet til en mer moderne databasemotor.

 

Jeg konverterte selv TMG-databasen min til et hjemmesnekret program i PostgreSQL og PHP i 2005, og har klart meg bra med dette siden. Men jeg har aldri brydd meg om å gjøre det spesielt "brukervennlig" og kan derfor ikke anbefale det til andre. Jeg har ca 40 000 personposter i det nå, men andre tabeller er langt større. Blant annet har jeg en egen kildetabell med ca. 160 000 poster. Programmet kjører som olja lyn på en 64 bits Linux-maskin med SSD.

Edited by Leif Biberg Kristensen
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Du skriver at Legacy er ute, men Legacy har no direkte import av TMG filer og muligheiter for å slå sammen forskjellige baser.

 

Størrelsemessigt er det skrevet at Legacy kan handtere baser på oppimot 2 mill. individer, er testa her i Norge ein gang i tida med baser på mellom 1,2 og 1,4 mill. og det fungerte godt.

 

Mvh

Ingmar 😎

Link to comment
Share on other sites

Ja ,det er nok FoxPro og den dumme 2 GB grensa som er problemet i TMG...fikk jo mange feilmeldinger i TMG pga mitt store prosjekt der. Det er nesten intakt i TMG enda med 1013000 personer ,men de oppdelte prosjektene utgjør mer helheten selv om de også har omtrent like mange personer tilsammen.

Jeg er dessverre ikke så "teknisk" at jeg kan konvertere min TMG database til noe hjemmesnekret noe ,men hadde jo ikke gjort noe. Hadde vært kjempefint å kunne fortsette i et annet program om mulig fra "der jeg slapp" i TMG. Vet riktignok ikke hvordan eller hvilket evt program det kan bli dessverre.....

BK er jo nevnt her som et mulig program ,og jeg har vel såvidt prøvd det for mange år siden før det fikk noen direkteimport fra TMG.

Angående Legacy kan det jo godt hende det virker med en base på over en million. Når jeg skrev at Legacy og Heredis var ute av dansen så er det bare fordi jeg hadde en som testet import av basen min i disse slektsprogrammene for meg og begge gav feilmelding....

Finnes kanskje ikke noe 6 bit slektsprogram med direkteimport fra TMG?. Må vel basere seg på å miste bittelitt uansett...

Family Historian ser ikke ut til å være et fullverdig alternativ til TMG med stor baser..siden jeg ikke kan importere alt inn der fra gedcom (som virker bedre enn direkteimporten) ,men er ikke ferdig med utprøvinga der.

Men.....det finnes jo mange andre program f.eks BK og Legacy og mange andre.....spørs jo hvilket som handterer gedcom/direkteimport best også...

 

Link to comment
Share on other sites

På den internationale FB sida til Legacy så var det iallefall tidligere personer tilstades der som hadde med TMG import til Legacy å gjere, der kunne man få svar, eller få direkte kontakt med dei som jobba med det.

 

Eg villa iallefall prøvd med ein import og så eventuelt tatt kontakt med supporten der.

 

Lykke til 

 

Mvh

Ingmar 😎

Link to comment
Share on other sites

Facebook har jeg riktignok ikke lenger og det er leeenge siden jeg prøvde Legacy...tror det var versjon 4 eller 7 eller noe sånt...

Går an å laste det ned ser jeg og det er vel versjon 9 som gjelder nå, men kan den direkteimportere og importere fra gedcom eller må man da kjøpe fullversjonen?

Link to comment
Share on other sites

Om direkteimporten er i Standard versjonen veit eg ikkje, men det er nok berre å laste ned så ser du 😁

 

Mvh

Ingmar 😎

Link to comment
Share on other sites

Har ikke prøvd import i Legacy selv, men om Knut har rett at Legacy har høyst begrenset funksjonalitet med store databaser er nok det også grunnen til at det ble feilmelding når mine prosjekt ble prøvd import til Legacy...

Link to comment
Share on other sites

Brothers Keeper klarer i prinsippet store databaser.
Men hvis man bruker alle faciliteter  til registrering alt som er mulig i store mengder, kan det selvfølgelig blir noe tung ved store databaser. Men ved godt vedlikehold av databasene og med passe kraftig PC skulle det gå rimelig bra.

 

Link to comment
Share on other sites

Både BK og Legacy har ifølge produsentane ein grense på ca 2 mill individer i ei base.

 

Eg vil foreslå for trådstarter å laste ned desse to programma og prøve seg fram sjølv med importen så ser han kvisleis det går og slepp å høyre på alle mulige meininger om det går eller ikkje 🙂

 

Mvh

Ingmar 😎

Link to comment
Share on other sites

Jeg sökte på Gramps og maximum og fikk b. a. fölgende: "Size Limit, Yes (tested up to 250,000 people), Yes (tested up to 1.4 Million people (GRANDMA)). Open multiple Databases at once, No (works for viewing, ..."

Sökte så på TMG og Gramps: "TMG Importer is a Gramps genealogy program addon to Import from the Project backup file (*.SQZ) created by the last version (v9.05.000 released:3 Dec 2014) ..."

Lykke il.

 

Link to comment
Share on other sites

Takk for de siste svarene. Kan ikke svare på hva slags funksjonalitet Legacy mangler ,men kanskje Knut kan?.

Skader vel ikke å prøve å laste ned BK og Legacy hvertfall ,men kan godt være som Otto sier at BK kan bli noe tung ved store databaser. Prøvde såvidt BK i går og la bla merke til at veldig lange navn blir ”kuttet av” ,men det er sikkert flere ting. Men til det Niels skrev….har du noe linker til hvor du fant dette? Har hørt om Gramps mn aldri prøvd det og vet heller ikke om det er brukbart til min store base….

Link to comment
Share on other sites

Erik Hov referer til BK og lange navn. Skulle gjerne vite hvilke lange navn og i hvilken sammenheng.
I noe grafisk rapporter komprimeres navnet først ved at mellomnavn, deretter kan det bli slik med for- og etternavn, da fulle navn i disse spesifikke grafikere ikke vil få plass.

Link to comment
Share on other sites

Ang lange navn....

laget meg et testprosjekt med fiktive navn og datoer/info for å teste det mot forskjellige program, og det lengste fantasinavnet i det prosjektet er

Kristine Jørgine Olufine Petrea Nilsine Andrine Syverine Juliusina Katrina Karin Maria Janiania Kristetta Stenette Thorkilda Kina Annika Karoline Maria Anna Tonette Berthe Karetta Thoniana Arletta Žteinstadbingegrevsnesvikebergsangviknestangebergsvika (!)

Navnet ble i BK avbrutt etter "Kristetta" og fortsettelsen ble bare "Kristetta S." og så etternavnet, og den rare Z`en ble til Z fordi Unicode ikke støttes. I mitt største prosjekt finnes det flere lengre navn enn dette. Har bare skrevet en notat om hva det full navnet er fordi det ikke kunne bli skrevet inn i navnefeltet i TMG heller. Dette med navneavbrytelse var ikke i noe grafisk rapport....

Sikkert masse som ikke ble med i importen, men alle personer ble med ved import av mine prosjekter, men det er ca 100000 duplikater da....

Link to comment
Share on other sites

Erik
Spesielle karakterer utover det som  er "vanlig" bruk i nok får man hjelp til ved bruk av <alt>+<F2> Dette er omtalt i brukerveiledningen som er aktiv i programmet. Dette er tillegg til det du normalt kan gjøre med ditt tastatur.

Edited by Otto Jørgensen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.