Gå til innhold
Arkivverket

Koble sammen stooor slektsbase fra The Master Genealogist...


Erik Hov
 Del

Recommended Posts

Årsaken til at jeg spurte om hvilke funksjoner i Legacy som ikke fungerer med store baser er at jeg ikke har merket at noe ikke  fungerte. Nå har ikke jeg en base på over 1 mill, bare litt over 600 000. Jeg gikk over til Legacy fra TMG for mange år siden fordi TMG tok for lang tid på å lage GEDCOM og rapporter med store databaser for meg, mens Legacy var ganske kjapp. De siste versjonene av Legacy har blitt litt tregere, men ikke plagsomt tregere.

Importering av GEDCOM fra et program tl et annet vil vel ofte skape problemer ettersom programmene har ulik muligheter, Jeg vil tro at det du har kalt facts må du lage hendelser av i Legacy. F eks dødfødt og illeg kan du lage i barnestatus I legacy, men hvorvidt det vil komme med inn i Legacy fra TMG er jeg usikker på. Legacy har ikke datoer på alt navn etc, Ønsker man å ha med det må man nok legge det inn som en kommentar vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik
Sammen med programmet får man også en de videoer for ulike tema, bl.a. en som omhandler dette tema. I tillegg stor det noe i brukerveiledningen. Må legge til at den jobben kan være omfattende, særlig hvis man har mange  hendelser og mye data.

Men selvfølgelig kan du gjøre dette manuelt på tradisjon en med å klippe ut og lime inn data.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

600000 personer er ikke "Bare"!. Det er mange som ikke har så mange i slektsbasen sin!. Det blir en ganske lang rekke om du stiller dem opp etterhverandre på gata!!.

Jeg er enig med deg mht til TMG og at TMG tar for lang tid på både rapporter og Gedcom ,og det gjelder også optimering, validering ved store prosjekter og ikke minst om man prøver å finne duplikatpersoner.

Legacy derimot er som du sier ganske rask både med å finne duplikater og bedre på direkteimport fra TMG også. Vet enda ikke hvor treg Legacy blir når jeg får inn 1 million der ,men burde hvertfall gå fortere enn TMG.

Ja, virker for meg som GEDCOM virker forskjellig fra program til program ,noen ganger bedre, noen ganger dårligere alt ettersom.

Stemmer det at jeg må lage noe ut av det som i Gedcom kalles "FACT" ,men ikke lett det når "FACT" både kan gjelde dødfødt og birth-illeg og navnevariasjoner samtidig. Da kan man liksom ikke putte det i en kategori om ikke legge alt i "Note".

Ved direkteimport i Legacy fra TMG blir dødfødt og birth-illeg med men usikker på om fødselsdato hadde blitt vist om jeg ikke hadde lagt til vanlig fødthendelse i TMG.

En ting jeg gjerne skulle fått til er dato på navnevarianter inkl kobling til notater ,men man kan vel ikke få alt!.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja....hørte akkurat fra Legacy support etter jeg hadde fortalt dem litt om mine prosjekter og hvor store de var. De mente det å ha en så stor fil i Legacy kunne bli et problem siden Legacy hadde en 2 GB grense på familiefila....akkurat som det TMG har. Og om jeg har mange kilder og notater for hver person kommer jeg lett opp i over 2 GB og om det er tilfelle måtte jeg ha splittet opp databasen i Legacy også.....og det er ikke aktuellt.

Så da lurer jeg igjen konkret på

Hvilke slektsprogram er IKKE et 32 bit program og har IKKE den 2 GB grensa på familiefil/selve programmet??? TMG og Legacy lider åpenbart under det problemet....

Noen liste over 64 bit slektsprogram som IKKE har 2 GB grense etc?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 20.9.2021 den 23.22, knut fasting skrev:

Jeg har en "dump" med 3.500.000 individer i BK, fungerer utmerket i Windows 10

 

3,5 million individer er jo mange flere en jeg noensinne kommer til å ha, men jeg trenger et bra program med mange muligheter der jeg ha mine prosjekter. Skal ha BK i bakhodet også.

Jaja, nok å velge i....og Gramps har etter det jeg skjønner ikke den 2 GB grensa. Må være flere.

Takk igjen for alle innspill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Niels Hegge skrev:

Jeg foreslår att du legger et spörsmål på gramps user forum. Programmet er jo gratis, så det koster ingenting å teste

 

Takk for rådet!. Prøvde ut Gramps akkurat nå. Jeg synes det er rotete å finne fram i og veldig mange vinduer som man må åpne for å finne fram til ting og tang. MEN.....Gramps er hittil det eneste programmet som klarte å importere alt fra gedcomen på det lille testprosjektet mitt (36 personer) uten å gi feil om evt problemer!!!. Var et par ting TMG to Gedcom ikke klarte å eksportere fra TMG (datoer på navnevarianter og et ekteskap uten ektefelle og barn men med notat). Det første må jeg redigere i gedcomen manuellt før import i Gramps isåfall. Ser hvertfall ut som Gramps er lovende inntil videre......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Ingmar Seth skrev:

Eg var litt kjapp der, det var vist ein grense på 2 mill. individer, ikkje 2 GB

 

Kommer vel sikkert an på hvor mye informasjon man har på hver person. Skulle vel tro BK er litt mer brukervennlig enn Gramps selv om BK kanskje ikke er så bra på import?....blir en læringskurve uansett!.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingmar 
Du har ikke noe problem før du har prøvd det. I tillegg kan jo enkelte leverandører kanskje klare (ville) løse problemer.
Dessuten er det veldig greit å prøve før man trekker konklusjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.