Jump to content
Arkivverket

Hvor kom Christen Nielsen Terndrup fra og når?


Mikkel Lauritzen

Recommended Posts

Hei

 

Vi har gått til anskaffelse av et av Tønsbergs eldste hus, matrikkel 64 (senere 273), Kongegaten 2. Jeg forsøker å kartlegge husets beboere opp gjennom tidene og således skaffe meg oversikt over omtrent hvor gammelt huset er. Jeg har bl.a. funnet en Christen Nielsen Terndrup (Tendrup) som har hatt huset i en lang periode på slutten av 1700-tallet. Han er nevnt som eier i alle branntakstene fra 1767 til 1797. Han bor også i huset i 1801 sammen med sin 3. kone, en sønn og ett par tjenestefolk. Han skal ha vært skomaker og senere høker og vertshusholde og brann inspektørr. Trolig er Christen født rundt 1733 og død i 1807. Jeg vet imidlertid ingenting om opphavet til Christen, hvor han kom fra og når han kom til Tønsberg. Jeg vet heller ikke eksakt når han har kjøpt matrikkel 64. I henhold til et skattemanntall fra 1764 skal Birthe (enken etter Ole Hagen) visst nok ha bodd i matr. 64 i 1764, slik at da er det trolig at Christen har overtatt et sted mellom 1764 og 1767. 

 

Er det noen her inne som vet noe om denne Christen Nielsen Terndrup?

Link to comment
Share on other sites

Hei Gry!

 

Dette var spennende og enig i at dette er en god kandidat! Tusen takk for hjelpen! Det blir interessant om vi klarer å oppdrive om han reiste til Norge og Tønsberg og eventuelt når. Jeg så i et skifte Catharina Clausdatter i 1753 at denne Christen Nielsen Terndrup sto oppført som skomagersven. Det kan jo passe med at han senere i Norge står oppført som skomager. Hvis dette er samme person så bør det vel bety at han kom til Tønsberg et sted mellom 1753 og 1765?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.