Gå til innhold
Arkivverket

Melding om at Lars E. Øyane døde 7. juli 2022 + siste melding fra Lars til gode hjelpere i Brukerforumet


Anne-Lise Hansen

Recommended Posts

Så utrolig trist. Lars var en fantastisk fin sjel, alltid hjelpsom og oppmuntrende. Han kommer til å bli dypt savnet. Kondolerer til familien.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var trist å lese! Maken til grundig, nøyaktig og etterretteleg slekts-samlar har eg aldri møtt. Sto eg fast på ein lustring var det berre å spørje Lars - og svaret kom momentant. Signe minnet!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lars har vært til stede hele veien. Han åpnet mitt forhold til Luster med en bergenser på 1800-tallet jeg ikke fikk orden på etter årevis leting i diverse kilder.  Jeg begynte i med denne "galskapen" i 1976 og det var før den digitale tiden. På slutten av 80-tallet løste Lars floken og åpnet et utrolig spennende slektsunivers i indre Sogn. Til og med Eilert Sundt kom fram fra bokhylla. Lars og Sigurd Reinton som skrev Folk og fortid i Hol er vel de han ligner mest på i arbeidet sitt.  Fred over minnet til Lars og hans "Opus Magnum": Gards og ættesoge for Luster.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stille
Stille , mine skoger no .
Stille , alle lier .
Stutt var sommarn , stutte er 
alle kvitringstier .
Stille ved vår juni - elv .
Ingen ler ved stranda .
Ingen kaute båter drar
kjølfar mellom landa .
Stille hus og stille tun .
Stille mine enger . Tirilille , Tirilill
er her itte lenger .
Stille , stille . Ingen går
gjønnom kvite grinder .
Lut deg bløme som har fått
kyss tå milde vinder .


Einar Skjæraasen .

 

Hjertens takk til Lars ❤️
 

Vandringsstaven hans er lagt ned  i Ober-Bayern - der ha nu trivdes best  (me2)

  • Liker 4
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var skikkelig trist!  Jeg vil savne hans mange innlegg på leit etter hvor folk havnet.  Noe av dette gjaldt også min egen slekt - blant annet Isaks- og Svendsen-folket i Sogn.  Lars etterlater seg enormt mye slektsforskningsstoff ikke minst gjennom bygdebøkene - noe vi vil ha glede av i generasjoner.  I så måte er det med stor takknemlighet til Lars vi også husker ham.  Å savne er et privilegium! 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en trist å høre at Lars Øyane var død.

 

Han var en av de dyktigste og beste bygdebokforfattere jeg vet om. Som tidligere bygdebokforfatter og bygdebokmedarbeidet fikk jeg både hyggelige telefonsamtaler og eposter fra Lars. Det var hyggelig både å hjelpe Lars og å få hjelp fra ham i mine prosjekter. Lars var alltid takknemlig og hyggelig. Av og til hjalp jeg også Lars med små oppslag på Statsarkivet i Bergen siden han bodde utenlands i flere år. Det har alltid gledet meg å lese Lars sine innlegg på Digitalarkivet. Det var ofte vanskelige problemstillinger han kom med, men som regel klarte man å få resultater. Disse innleggene var selvsagt til glede for bygdebokserien for Luster kommune, men også for resten av Norge og deler av USA. Utvandringen til Amerika var en del av slektsgranskningen som stod Lars kjær. 

 

Jeg vil savne de gode samtalene og epost-korrespondansen jeg hadde med Lars og alle de spennende innleggene han hadde på Digitalarkivet. 

 

Mine tanker går til hans nærmeste familie og venner. 

 

Til slutt ønsker jeg å takke deg Lars for all ypperlig slektsgranskning som har vært til glede for så mange. 

 

Beste hilsen

 

Kenneth Bratland  

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En oppdatering til dere rundt min fars begravelse i Bergen:

 

Vi hadde en veldig fin urneseremoni i Geretsried i Tyskland idag som foregikk på både tysk og engelsk. Nokså spesiell opplevelse.

 

Jeg har bestemt meg for å ha en vanlig seremoni i kirke når min far skal bisettes den 12. august. Det handler både om sorgprosess, i tillegg til at det kan komme endel flere enn det jeg først regnet med.

 

Nå har jeg ordnet med gravplassmyndighetene og kirketorget i Bergen og fått dato og tidspunkt som følger:

 

Fana Kirke den 12. august kl 12:00

 

Det blir da en begravelse før vi går videre til urnenedleggelse. Alle som kommer, blir invitert til minnestund i etterkant. Sted finner vi etter hvert. Dere er alle hjertelig velkomne.

 

Det vil komme dødsannonse om noen dager.

 

Alle hans venner her på forumet er hjertelig velkomne!

  • Liker 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en stund siden jeg var her inne men dette var veldig trist!  Samtidig ser jeg at en annen god hjelper gikk bort for to år siden og jeg synes ikke det er lenge siden jeg fikk hjelp av den personen, også  Ann - Mary Engum som har  hjulpet meg flere ganger. Det tok flere år fra mine første skritt ved å låne bygdebøker på biblioteket til jeg ble med i noe forum på Digitalarkivet. Jeg fikk mine yngste i godt voksen alder. Jeg var så takknemlig når jeg kom over Lars E. Øyane's bygdebøker på biblioteket på leting etter familien til en som flyttet nordover fra Luster. Nå viste det seg senere at den familien jeg fulgte i en del år og ble glad i, ikke var min likevel,men av forståelige grunner ble forvekslet ut fra opplysninger fra statsarkivet der flere familiemedlemmer i begge husholdninger hadde like navn og alder og bodde på samme sted på et tidspunkt.  Men jeg glemmer ikke den oppmuntrende  og vennlige måten jeg ble møtt med og gleden over å finne hans bygdebøker på biblioteket i Bergen som tok for seg husmenn og gjorde det mulig å finne familien til han som reiste fra Luster til Hadsel noen år etter at foreldrene døde og søstrene hade vokst opp og var vel i havn. Det var mitt første møte med forumet på digitalarkivet som jeg er glad jeg fikk.  Takk til dere begge!

 

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har flere ganger vært i kontakt med Lars, som regel når det var koblinger mellom folk i Sogn og ytre deler av Nordfjord som skulle nøstes opp. Han hadde en sans for detaljer som var ganske unik, og man skjønte fort at dette var en som gikk grundig til verks. Veldig trist å komme tilbake fra ferie og se at han er gått bort. Kondolerer til de etterlatte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He was a genealogical force! I had just a couple occasions to collaborate with him on some emigrant families I had thoroughly researched, and as I dug through some of his vast research, I was always stunned by the depth and breadth of his work. I literally 30 minutes ago ran across another old thread of his that I thought I could add a few missing details, and was about to compose a message to him. Never met him, but had the utmost respect. RIP, Lars.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kondolerer så mye til familien. Tusen takk for god hjelp gjennom mange år Lars, du gjorde en flott jobb. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Renathe-Johanne Wågenes - Arkivverket locked this emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.