Gå til innhold
Arkivverket

Ragnhild Stenersdatter Horntvet/Klavenes


Torbjørn Steen-Karlsen
 Del

Recommended Posts

I Våle bygdebok står det at Jon Olsen Klavenes var gift med Ragnhild (Randi) Stenersdatter. Fra et skifte i 1632 vet vi hun var en søster av Tore Stenersdatter, gift med Paul Bekkevar i Lardal. Da nevnes hun indirekte.

 

Men hvor finnes kilden som gir fornavnet hennes. Hun nevnes indirekte også i koppskatten 1645. Det står ikke noen steder hvor kilden til hennes navn er fra. Hun nevnes helle ikke i sin datter Ragnhilds skifte i 1693.

 

Er det noe jeg overser.

 

Mvh. Torbjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser av mine egne notater at jeg kun har Våle bygdeboks opplysning om at hun het Ragnhild til fornavn. Det er neppe noe du har oversett i de kildene du har funnet; i stedet vil jeg anta at navnet framkommer i en kilde som det ikke er så lett å tenke seg fram til.

 

Når det gjelder Ragnhild Jonsdatter (skifte 21. september 1693), er jeg ikke overbevist om at hun var Ragnhild Stenersdatters datter. Ragnhild Jonsdatter ble arvet av sine søken, som etter arveloddenes størrelse var helsøsken med hverandre, men det kan ikke utelukkes at de alle var Ragnhild Jonsdatters halvsøsken, og at Ragnhild var født i et eventuelt annet ekteskap for farens vedkommende og oppkalt etter hans første kone. En annen mulighet er at Ragnhild Stenersdatter døde i barselseng etter å ha født Ragnhild Jonsdatter, og at dattera som følge av dette ble oppkalt etter mora.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.