Jump to content
Arkivverket

Hvordan presentere slekten gjennom ei slektsbok?


Laila Kristiansen

Recommended Posts

Jeg holder på å skrive ei slektsbok fra min mors familie. Kanskje jeg har bitt over for mye. Men jeg tenker å ha med litt om besteforeldre, oldeforeldre, tippoldeforeldre. Finnes det noen tips til hvordan jeg kan presentere familien på en slik måte at det blir lett forståelig for de som ikke kan slektshistorien også? Er det lurt å starte med de yngre generasjonene eller de eldste? Uansett tenker jeg å ha et slektstre i starten av hvert kapitel for å synliggjøre hvem det er snakk om. Tar gjerne i mot gode tips og råd. 

Mvh Laila 

Link to comment
Share on other sites

Jeg er redd det ikke finnes noe fasitsvar på ditt spørsmål.

 

Men hvem er din "målgruppe" - ønsker du å fortelle dine (hel)søsken (og deres etterkommere) om deres felles aner gjennom din mor - og er "målgruppen" kjent for hverandre? Eller ønsker du å fortelle om dine tippoldeforeldres etterkommere? (og plassere din mors etterkommere i en (eller vel flere) slektssammenheng(er)?

 

I det siste tilfellet er det kanskje lurest å starte på de eldste - kanskje i et kapittel for hvert tippoldeforeldrepar?

 

I det første tilfellet - og "målgruppen" kjenner til hverandre - er det kanskje lurest å lage en anetavle med din mor som startpunkt.

 

Og om "målgruppen" ikke kjenner til hverandre er det kanskje lurest først å vise en etterslektstavle etter din mor - og deretter presentere en anetavle for din mor.

 

Bare noen strøtanker. Håper du lykkes i å fullføre prosjektet!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.