Gå til innhold
Arkivverket

Hvordan presentere slekten gjennom ei slektsbok?


Laila Kristiansen
 Del

Recommended Posts

Jeg holder på å skrive ei slektsbok fra min mors familie. Kanskje jeg har bitt over for mye. Men jeg tenker å ha med litt om besteforeldre, oldeforeldre, tippoldeforeldre. Finnes det noen tips til hvordan jeg kan presentere familien på en slik måte at det blir lett forståelig for de som ikke kan slektshistorien også? Er det lurt å starte med de yngre generasjonene eller de eldste? Uansett tenker jeg å ha et slektstre i starten av hvert kapitel for å synliggjøre hvem det er snakk om. Tar gjerne i mot gode tips og råd. 

Mvh Laila 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er redd det ikke finnes noe fasitsvar på ditt spørsmål.

 

Men hvem er din "målgruppe" - ønsker du å fortelle dine (hel)søsken (og deres etterkommere) om deres felles aner gjennom din mor - og er "målgruppen" kjent for hverandre? Eller ønsker du å fortelle om dine tippoldeforeldres etterkommere? (og plassere din mors etterkommere i en (eller vel flere) slektssammenheng(er)?

 

I det siste tilfellet er det kanskje lurest å starte på de eldste - kanskje i et kapittel for hvert tippoldeforeldrepar?

 

I det første tilfellet - og "målgruppen" kjenner til hverandre - er det kanskje lurest å lage en anetavle med din mor som startpunkt.

 

Og om "målgruppen" ikke kjenner til hverandre er det kanskje lurest først å vise en etterslektstavle etter din mor - og deretter presentere en anetavle for din mor.

 

Bare noen strøtanker. Håper du lykkes i å fullføre prosjektet!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.