Jump to content
Arkivverket

Emigrerte fra Bergen i 1872 - kan listen leses på nettet?


Truls Songstad

Recommended Posts

Jeg leter etter en liste over emigranter som reiste fra Bergen til Canada i 1872 med  seilskuten "Christoffer Colombus".  Den jeg er på jakt etter er Gregorius Eriksen

https://www.digitalarkivet.no/search/12/100097?fornavn=gregorius&etternavn=eriks*&kjonn=&stilling_stand=&familiestilling=&alder=&fodestad=&utreisedato=&hamn=&skip=&aar=

Han skal ha reist sammen med kone og 9 barn, men jeg ville gjerne hatt tilgang til skipslisten for å se hvem han reiste sammen med?

Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan få den frem? Det ser ikke ut til at den er skannet og lesbar?

Det morsomme her er at min tippoldefar var mannskap  på denne skuten i flere år, og blant annet på denne turen fra Bergen til Quebec. Det er nedtegnet en historie om denne overfarten som er litt artig. De ble  liggende i vindstille og tåke utenfor Newfoundland og emigrantene holdt på å sulte i hel. Heldigvis hadde Gregorius Eriksen tatt med seg et fiskesnøre hjemmefra, og med det berget han situasjonen. Men det var altså denne listen over de som var ombord på  skuten jeg skulle ha kikket på?

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke oppgitt noen kildereferanse for kilden som i Digitalarkivet heter Skipslister for Bergen-Quebec (Canada) 1865-1873https://www.digitalarkivet.no/source/100097

 

Jeg flytter spørsmålet til "Spørsmål om transkribert materiale" i håp om at noen kan avklare hva som er kildereferansen / kildegrunnlaget. Men sannsynligvis er dette ikke skanna.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett litt mer etter denne tildragelsen  og fant da noe stoff i Bygdebok for Bremanger bind V. Her står det at det var 400 emigranter om bord på "Christopher Columbus" da  den dro over havet. Jeg har vanskelig for å tro at det kan ha vært så mange, så enda en grunn til å finne denne listen!  Skuta var 142 fot lang og 31 fot brei så det kan umulig ha vært plass til så mange mennesker på denne turen? 

image.png.4e4fc7c0eec5b3c4746a54abff6fc306.png

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.