Gå til innhold
Arkivverket
Heldal

Statsborgerskap.

Recommended Posts

Heldal

Ser i folketellingen for 1910 att hele denne familien har Svensk statsborgerskap HER

 

Har tidligere fått opplyst av dere att Karl Peter fikk Norsk statsborgerskap 19 juli 2011, fikk resten av familien også N statsborgerskap da? Er spesielt intresert i Ernst Emanuelsen

 

Alle barna er født i Bergen og Nilsine er født i Norge så skjønner ikke hvorfor hun skulle være oppført som Svensk.?

 

Ser att Karl Peter Emanuelsen er oppført att han har stemmerett under stortingsvalget i 2006 HER Måtte en ikke ha norsk statsborgerskap for å stemme i stortingsvalg? Eller er det noe feil ett sted her.

 

En liten ting til Karl Peter het Emanuelson når han kom til Bergen, er det noe opplysninger om når han tok navnet Emanuelsen?

Enligt boken Emigranter från Östra Orust utvandrade Karl Peter Emanuelsson från Höggeröd till Bergen i Norge den 21/11 1899

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

I det øyeblikket husfaren fikk norsk statsborgerskap, vil hans kone, som nok fikk statsborgerskapet da hun giftet seg med ham, og barna, også få norsk statsborgerskap. Barna skulle vel også kunne velge norsk statsborgerskap fra det tidspunkt de ble myndige.

 

Jeg er overrasket dersom en svensk statsborger fikk stemme i Norge i 1906.

 

I Norge fikk vi ikke en navnelov før i 1923, og dermed stod herr Emanuelson fritt å velge stavemåte på navnet, og han kunne for den saks skyld bytte fram og tilbake mellom -sen og -son. Fra 1923 ville han bli forventet å holde på en form. I Bergen kom det folkeregister i 1912, og de ville ha registerkort på ham med en bestemt stavemåte, og de ville i noen tilfeller ta kontakt med ham for å få avklart navneformen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.