Gå til innhold
Arkivverket

[#7] NORD NORGE


Gjest
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Jeg skjønner savnet, men kirkebøkene må du nok vente på en stund. Folketellingen 1801 er på plass hos oss, folketellingene 1865 og 1900 for Nord-Norge er å finne hos RHD, og lenkene ligger hos oss.RHD har registrert en del kirkebøker fra Nord-Norge, og de har oversikt over hva dette omfatter.Digitalarkivet har tett registreringsprogram til sommeren 2000, og kan ikke tenke på å sette igang registrering av kirkebøker før etter det tidspunktet. En løsning kan være å få til avtaler med lokale krefter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Jan Oldervoll

I Bergen er det meir sommar no enn på lenge. Men spøk til side. Det blir registrert ein del kyrkjebøker, men mi personlege meining er at me knapt kjem til å registrera Norg-norge med det første. Grunnen er enkel, RHD gjer og kjem til å gjera ein god jobb med å dekka Nord-Norge. Vestlandet er også betre dekka enn andre landsdelar, gjennom verksemda til Statarkivet i bergen og Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane. Kanskje DA sin registreringskapasitet burde vore brukt i område som er dårlegare dekka. Om ein samstundes tenkte på kva som ville koma flest mogeleg til nytte, ligg Kristiania høgt på mi personlege prioritetsliste. Kva me skal registrera framover blir bestemt med det første.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

I årsmeldingen til RHD for 1999 kan man lese at de har registrert 106 287 døpte, 21 255 konfirmerte, 18682 vielser og 99 785 begravelser. I alt 246009 poster. En prosentandel av dette gjelder Nord-Norge. RHD og DA har en utvekslingsavtale, og dette materialet vil kunne legges ut i DA.Men først må vi få filene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.