Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bernt R. Sørensen

[#63] Kirkebøker for Sogn og Fjordane

Recommended Posts

Gjest Bernt R. Sørensen

Jeg har stilt dette spørsmålet tidligere i et annet forum og fikk et delvis svar. Prøver igjen her.Jeg har aner fra Førde men er ikke i stand til å finne disse under hverken fødte, vigde, døde eller utflyttet. Betyr dette at datasamlingen ikke er komplett? Jeg har funnet opplysninger på Statsarkivet men prøver å komplettere disse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Det er rett. Dei er ikkje komplette. Me skal prøva få på plass kva i lenken kva seom er der og kva ikkje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berent R. Sørensen

Et spørsmål som er naturlig å stille da: Er det arbeid i gang (et eller annet sted) med sikte på å komplettere databasen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Ja!Vi har laget et overslag over hvor mye arbeid som gjenstår før vi har alle norske kirkebøker før 1900 på plass i Digitalarkivet. Svaret vi kom fram til var om lag 275 årsverk. Hadde vi hatt 275 dugende personer i arbeid ville vi altså vært i havn på ett år.Men når vi ser på hva vi faktisk rår over av ressurser, ser vi at det vil gå atskillig mer tid (og når vi i tillegg også må registrere mange andre kilder, så vil det naturlig nok ta enda lenger tid). Men noe skjer, og i løpet av de siste månedene har vi nyregistrert om lag 50 000 poster i måneden. Og i Digitalarkivet skal det nå ligge nesten 6,5 millioner poster - så et stykke på veg er vi faktisk allerede kommet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.