Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Odd Arne Svendsrud

[#218] Begravelseslister

Recommended Posts

Gjest Odd Arne Svendsrud

Når jeg leser i gamle begravelseslister finner jeg at det er brukt 3 eller 4 forskjellige betegnelser på handlingen.De brukes om hverandre uten at jeg kan finne noe entydig system i sakene. Betegnelsene er: Gravfestet, gravsatt, nedsatt, begravet (også gravlagt er visst brukt). Jeg lurer nå på om noen vet om det er forskjell på alt dette eller om det bare kommer an på hva presten finner for godt i øyeblikket. Takknemmelig for svar. Hilsen Odd Arne Svendsrud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Nedsatt er enkelt. Då vart kista sett i grava men utan den religiøse sermonien som høyrer med. Det vart laga ein kanal ned på kista, som så presten brukte for å kasta jord på kista, slik skikken er. Gravsatt er eg usikker på om kanskje betyr det same. Alle dei andre betyr gravlagd slik me kjenner det i dag. I tillegg har me også jordfestet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.