Gå til innhold
Arkivverket

[#282] Hjelp


Gjest Kristian Fjeldsgård
 Del

Recommended Posts

Gjest Kristian Fjeldsgård

Den nye hjelpefila så bra ut. For dem aom ikke har de nødvendige geografiske kunskaper kunne det kanskje vært en tanke å vurdere om man kunne lage en søkbar database på de forskjellige inndelinger opp gjennom tida med link "opp til" komunene i dag.Jeg sitter selv for tida og scanner inn matrikkelen i Vest-Agder 1647 for med tiden å linke den til skibredene-tingstedene 1617-24 og dersom orken er tilstede DN

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Det er i realiteten ein slik database som ligg bak Dagens kommunar. Problemet er databasen berre innheld at ein del av ein kommune vart flytta, ikkje kva del. Når ein del av kommune X blir flytta til kommune Y t.d i 1877 kan gard A ha blitt flytta. Men om så ein del av kommune Y blir flytta til kommune Z i 1923, er det umogleg å vita om garden A er blitt flytt med. Men det er tenkjeleg, men langt frå sikkert at ein del av det som i 1865 var kommune X i år 2000 er del av kommune Z. Slik er det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.