Gå til innhold
Arkivverket

[#328] Brevig i 1801-tellingen


Gjest Elin Galtung Lihaug
 Del

Recommended Posts

Gjest Elin Galtung Lihaug

I 1801-tellingen kommer sognet "Ladestædet Brevig" ut med *Amt: Brevig* og *Prestegjeld: Brevig* mens det burde ha stått hhv Bratsberg og Ejdanger.... Mvh Elin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Man vil nok for de fleste byer og ladesteder se at det er byens/ladestedets navn som dukker opp i rubrikken for amt, og ikke selve amtet.Tilsvarende er det nok også med det foreliggende problemet i Brevig. Når et prestegjeld omfattet mer enn en jurisdiksjon (f.eks. både et ladested som Brevig og landdistrikt som Ejdanger) får den automatiske framfinningen et problem med å velge rett navn på prestegjeldet.Opphentingen fra databasene skjer automatisk, og for å løse dette må det nok skje en liten justering i selve programmet. Det må vente til Jan Oldervoll er tilbake fra ferie i slutten av juli.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Jan Oldervoll

Dette var eit problem me hadde for tretti år sidan, under registreringa av materialet. Alt vart registrert i same skjema, med amt prestegjeld osv. Men for byane var materialet sett opp onnorleis og ikkje likt for alle byar. Dermed blir det som det blir. Men dei fleste vil sjå greitt vår ein går inn i materialet for ein by korleis det er sett opp. Så me gjer truleg ikkje noko med det, med det første.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Inge Fitje

Når eg skal leite på 1801 tellinga og søker på gard, fornavn eller etternamn kjem det opp eit svar. Fei i Filen, ingenting anna, Ligg feilen hos meg eller på Dykkar database?.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.