Gå til innhold
Arkivverket

[#387] Pussighet i årstallsøk


Gjest Per Helge Seglsten
 Del

Recommended Posts

Gjest Per Helge Seglsten

Når jeg forsøker å søke på dåpsår i kirkebøkene for Bergen (jeg mener å huske at det samme skjer med årstallsøk i andre kirkebokkilder) er det umulig å søke med dåpsår og "begynner med". Svaret da blir: ingen funnet. Søk med dåpsår og "inneholder" går imidlertid greit. Skal det være sånn?Per Helge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Pussig og pussig. Du har kanskje rett. Tingen er at tal er attgjeve litt forskjellig i Digitalaarkivet; av og til som tal, av og til som tekst. 12 kan oppfattast både som tal og som tekst. Er det tal har børjar på ikkje meining, er det tekst har det. Dermed blir det slik. Me har bestemt oss for at det skal vera minst mogeleg teknisk mikkmakk på sidene våre. Sidna me ikkje veit i det du får sida kva variabel du vil velja, kan ein på mikkmakfri (les javascript) side ikkje vita om børjar på er relavant eller ikkje. Dermed blir det slik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.