Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Camilla Askevold

[#737] Kirkebøker!

Recommended Posts

Guest Camilla Askevold

Vil det bli lagt inn kirkebøker fra resten av landet i fremtiden?. Eller må man bare kontakte de forskjellige arkivene, utenom Bergen og Sogn og Fjordane, for å få opplysninger om hva som står i kirkebøkene?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Det foreligger ikke konkrete registreringsplaner for annet enn folketellingen 1865 og emigrantprotokollene for Digitalarkivets del, men dersom Digitalarkivet fortsetter ut over prosjektperioden (til utgangen av 2000), må kirkebøkene være ansett som et meget interessant registreringsfelt. Det er også et felt der det er naturlig å tenke seg samarbeid med andre. Og vi kjenner til at flere aktører arbeider med registrering av kirkebøker. Jeg regner med at vi vil være interessert i å legge dette materialet ut, om vi får tilbud om det, og finner materialet kvalitetsmessig interessant.Konklusjonen må være at det i hvert fall ikke i umiddelbar fremtid vil kunne regnes med at det vil bli satt i gang registrering av kirkebøker, ut over det som er gjort for Bergen, Hordaland, Sogn og Fjordane og Hedmark/Oppland.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lillian Koehler

Vil det bety at "Døde i Bergen" mellom 1880 og 1912 ikke blir å finne?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bjørn Davidsen

Dette spørsmålet svara Nedrebø på i det gamle forum for ei tid tilbake. Der står det at dei er registrert, korrekturlest og vil bli lagt ut straks rettingane er på plass. No er nok det like før.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.