Gå til innhold
Arkivverket

[#737] Kirkebøker!


Gjest Camilla Askevold
 Del

Recommended Posts

Gjest Camilla Askevold

Vil det bli lagt inn kirkebøker fra resten av landet i fremtiden?. Eller må man bare kontakte de forskjellige arkivene, utenom Bergen og Sogn og Fjordane, for å få opplysninger om hva som står i kirkebøkene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det foreligger ikke konkrete registreringsplaner for annet enn folketellingen 1865 og emigrantprotokollene for Digitalarkivets del, men dersom Digitalarkivet fortsetter ut over prosjektperioden (til utgangen av 2000), må kirkebøkene være ansett som et meget interessant registreringsfelt. Det er også et felt der det er naturlig å tenke seg samarbeid med andre. Og vi kjenner til at flere aktører arbeider med registrering av kirkebøker. Jeg regner med at vi vil være interessert i å legge dette materialet ut, om vi får tilbud om det, og finner materialet kvalitetsmessig interessant.Konklusjonen må være at det i hvert fall ikke i umiddelbar fremtid vil kunne regnes med at det vil bli satt i gang registrering av kirkebøker, ut over det som er gjort for Bergen, Hordaland, Sogn og Fjordane og Hedmark/Oppland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Dette spørsmålet svara Nedrebø på i det gamle forum for ei tid tilbake. Der står det at dei er registrert, korrekturlest og vil bli lagt ut straks rettingane er på plass. No er nok det like før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.