Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jostein Søreide

[#750] Militære ruller Bergen/Hordaland 1840 - 60

Recommended Posts

Gjest Jostein Søreide

Vil de militære rullene for Bergen/Hordaland bli tilgjengelige for søk i Digitalarkivet? Bakgrunnen for mitt spørsmål er at jeg ønsker å finne informasjon om Carl Johan Isaksen Sæterdal (f. ca. 1830). Hans far var, som tidligere nevnt, den Isak Herwander som fikk et uekte barn, Frederiche Christine, i Bergen den 28. mai 1830.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Statsarkivet i Bergen har databaser til en rekke militære kilder på 1800-tallet: Undersøkelseskommisjonene for Bergen og Stavanger 1803-1805 (begge ligger i DA), Hovedrullen for Bergen 1840-60 (5 500 personer), mannskapsrullene 1860-1870 for Bergen, mannskapsrullene ca. 1870-1890.Felles for disse databasene er at de er registre til kilder som ligger her, og de har vært ment å skulle hjelpe oss til raskt å finne opplysninger, eller til like raskt å slå fast at personen vi får pørsmål om ikke finnes i kilden. De har derfor ikke med alle de opplysningene originalen har.Vi kan legge ut disse databasene for søk, men er redd for at det vil føre til at tallet på henvendelser hit vil komme til å øke. Vi håper - i en ikke alt for fjern framtid - å kunne legge ut skannede bilder av originalen, sammen med registrene, og på den måten la brukerne selv finne fram, på samme måte som vi kan i originalen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.