Gå til innhold
Arkivverket

[#754] Ishavsfiskere


Gjest Torill Berg
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Det gis ikke noen tidsavgrensing for spørsmålet, og det gjør det vanskelig å gi et presist svar. I Statsarkivet i Bergen har vi arkivet etter Innrulleringssjefen i Bergen, og det har i lange perioder oversikter over skippere og mannskaper, bl.a. på hvalfangst i 1780- og 1790-årene, og ellers mannskapslister langt opp mot 1850, og i en ny periode fra rundt 1900 til ca. 1930. der finner man oversikter over på- og avmønstring, i den eldste perioden også med opplysninger om lønn.Etterhvert ble Innrulleringssjefen mønstringssjef, som igjen ble Sjømannskontor. Arkiver etter andre tilsvarende ligger i andre statsarkiv.Vi har merkeregisteret for fiskefartøy, med oversikt over navn på eier, og tekniske opplysninger om skutene til opp mot 1980. Der er det imidlertid ikke mannskapsoversikter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torill Berg

Tusen takk for opplysningene! Jeg er interessert i perioden 1900-1930. Er dette tilgjengelig elektronisk? Hvis ikke, hva gjør jeg da for å finne en Gurenius Isaksen fra Finnmark. Født ca. 1850.Er også interessert i merkeregisteret for fiskefartøy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Gurenius Isaksen er ikke registrert som sjømann i Bergen etter 1869. Var han hjemmehørende i Finnmark er det ikke så underlig. Han kan være registrert ved lokalt sjømannskontor. Oversikten der har Statsarkivet i Tromsø.Merkeregisteret slik det foreligger i Fiskeridirektoratets arkiv begynner i 1920, men lite er bevart fra Finnmark før etter krigen. (Arkivsaker gikk tapt i krigsårene.) Merkeregisteret har to eller flere sider om hvert fartøy, med opplysninger om kjennemerke, byggeår, motor, endringer, eiere osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.