Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Aase R.Sæther

[#756] Kor fullstendig er 1900?

Recommended Posts

Gjest Aase R.Sæther

Er det mogeleg å seie noko om kor fullstendig 1900-tellinga er når ein slår saman Dig.ark. og RHD? Er det område som ikkje er dekt enno? Er det grupper/institusjonar som ikkje vart talt? Kva med sjukehus, fengsel, skipsfart, reisande, etc.?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Alt bevart materiale fra 1900-tellingen er ferdig registrert. Lenge manglet nettopp sykehus og institusjoner, fordi disse listene var plukket ut for seg, og først ganske nylig "dukket opp" igjen. For Bergens vedkommende manglet om lag 3000 personer.Disse "ekstrahusholdningene" er nå registrert, kontrollert og på veg mot utlegging i Digitalarkivet.Det samme er tilfellet med listene fra tellingene på skip. Disse er også klar for utlegging.Men uansett hvor godt en telling blir organisert, vil vi måtte regne med at en del vil falle utenfor. Det er nettopp personer hvor det har vært uklart hvor de skulle høre hjemme. Og en del tellingslister er dessverre tapt, og dermed utilgjengelige for registrering. Jeg har ikke oversikt over hvor mye dette utgjør på landsbasis, men vil tro det kan dreie seg om noen tusen personer.På den andre siden må vi regne med at det i folketellinger blir tatt med en del personer som ikke skulle ha vært med. Jeg har funnet personer i norske folketellingslister både 10 og 12 år etter at de var blitt borte på sjøen, eller utvandret.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.