Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Sverre M.Lima

[#758] Emigrantlister fra Stavanger gjenfunnet i Oslo

Recommended Posts

Gjest Sverre M.Lima

Ifølge Stavanger Aftenblad ble kopier av Politiets Emigrantlister fra Stavanger funnet i Oslo høsten 1998. Blir disse lagt ut på Digitalarkivet? Er det i såfall laget noen tidstabell for dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Materialet som er "gjenfunnet" er listene som ble sendt fra politikamrene til Statistisk Sentralbyrå. For Stavanger er materialet 1903-1928 i ferd med å bli dataregistrert ved Statsarkivet i Bergen. Vi begynte arbeidet 19. mars, og er dags dato kommet opp til 1924. Vi håper å være ferdig med registreringen opp til 1928 i løpet av denne uken, og vil da ha 26-27000 emigranter.Etter at vi er ferdige med registreringen, skal materialet kontrolleres og korrigeres. Vi håper og tror at materialet er på plass på DA tidlig i mai.Emigrantlistene slik de finnes i dette materialet inneholder jevnt over bare førstegansgreisende, mens emigrantprotokollene som regel har opplysninger også om besøkende og andre reisende.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Helge Seglsten

Nylig kjøpte jeg en kildesamling fra bygdemuseet i Lenvik (som har et stort utvalg av Lenvik-kilder til salgs, for dem som måtte være interessert), som blant annet inneholdt en avskrift av en folketelling for Lenvik fra 1815, som ble funnet i prestearkivet i Tromsø på 1990-tallet. Betyr det at man ikke har 100 prosent oversikt over hva som befinner seg i alle arkiver rundt om, eller betyr det bare at det ikke er "de rette personene" som har oversiktenb alltid. I hvor stor grad kan det befinne seg "uoppdaget", nyttig kildemateriale rundt om?Per Helge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Statsarkivet i Bergen har om lag 120 millioner sider med kildemateriale. Jeg ville like å se den person som kunne ha full oversikt over den informasjonsmengden!På 1990-tallet ble prestearkivene nyordnet, og nytt materiale hentet inn. Da ble det "oppdaget" mer enn "funnet" spennende kildestoff.Og når vi er ute på "inspeksjon" på mørke loft, eller i det innerste indre av en kjeller, hender det heldigvis rett som det er at vi kommer over spennende materiale. Ved Statsarkivet i Bergen har vi siden 1993 tatt inn like mye stoff på 5-6 år, som man hadde tatt inn i årene 1885-1992!Det er for øvrig en av de absolutte sjarmfulle sider ved arbeidet i et arkiv at man kan arbeide her i 50 år, og hele tiden kunne håpe på å oppdage nytt stoff.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.