Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jakob Stavik

[#774] Pensjonist

Recommended Posts

Gjest Jakob Stavik

Er folketeljingane for 1865 og 1900 fullstendige? Eg søkjer etter personar eg veit heilt sikkert budde i kommumen, men finn dei ikkje! Kva er galt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Ingen folketelling kan regnes som 100 prosent pålitelig, og vi må regne med at en del personer mangler i alle tellingene.I 1900-tellingen har det vært et problem at en god del av folketellingslistene har vært plukket ut for spesielle statistiske undersøkelser. Storparten av disse er senere funnet igjen, og skal på plass i Digitalarkivet.Men det er trolig et større problem at navn er forvansket, og at enkelte kan "skjule" seg i tellingen, uten at vi så lett kan identifisere dem.Jeg har langt mindre tro på at noen av personene som er å finne i originalen skal ha "ramlet ut" ved registreringen. Det er lest korrektur på materialet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne Solli

Hei Jakob. Kven manglar i 1900 (namn, alder)? Veit du adressa vedkommande hadde dvs. kvar dei budde i Molde i 1900.Arne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.