Gå til innhold
Arkivverket

[#844] Hvordan finne en underoffiser?


Gjest Carl Müller
 Del

Recommended Posts

Gjest Carl Müller

I Rakkestad er det i kirkeboken anført at "uægte" Mari er døpt 22.2.1795. Moren, Anne Johnsdatter Nordbye, oppgir underofficer på Rakkestad Prestegaard, Johan Henric RHUDE som barnefar. Ved folketellingen i 1801 finnes ingen person i Norge med etternavnet Rhude eller lignende stavemåte (Rhode, Rohde, Ruud, Rud, Rude osv) Han kan selvfølgelig være død før 1801. Kan han ha vært dansk på forbigående visitt i Norge? Som underoffiser er han ikke nevnt i Ovenstads militærbiografi. Er det noen kildesakkyndig som kunne gi meg et hint om hvor opplysninger om ham kan finnes?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

I 1801 finn eg Isach Ruhde, 5 år gamal, "fattigbørn" til oppfostring i Fæstnings Kleven i Fredrikshald i Halden. Mon det vere seg ein halvbror av ho Maria? Du skal ikkje sjå bort frå at den brave underoffiser har lagt etter seg fleire born.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Orsak: Fredrikshald=Halden (ikkje i Halden. Elles finst det ein Johan Rohde, 37 år gamal losjerande, i Trondheim i 1801, med kone og to born, den eldste 4 år. Rohde arbeidar då "På værvet".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.