Gå til innhold
Arkivverket

[#868] Gravlagde i Bergen perioden 1881 - 1911


Gjest Solfrid Vestaberg Ormøy
 Del

Recommended Posts

Gjest Solfrid Vestaberg Ormøy

Jeg lurte på hvor mange kirker som mangler over gravlagde i ovennevnte periode. Jeg ser at Domkirken ennå ikke er lagt ut. Var Domkirken den største kirken med flest gravlagde? Er det lagt ut noen oversikt over hvilke kirkesogn man tilhørte i forhold til bostedsadresse i Bergen, eller var det ingen regler for det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Døde i Domkirken sogn 1881-1911 blir lagt ut onsdag 18. Da gjenstår Mariakirken (som kanskje er klar til samme dag), Johanneskirken og Årstad.I utgangspunktet dekket Nykirken rodene 1-9, Domkirken rodene 10-18, og Korskirken 19-24 + Sandviken. Dette mønsteret bestod til 1870-årene, da Sandviken og Mariakirken ble etablert som egne soknemenigheter - begge skilt ut fra Korskirken, mens Johanneskirken på 1880-tallet gikk ut fra Domkirken. Årstad sokn lå utenfor Bergen helt til 1915, men hørte til St. Jørgen.Selv om man i prinsippet tilhørte menigheten i det området man bodde, ser vi at enkelte likevel ble gravlagt i andre sokn. F.eks. synes Korskirken i lange perioder å ha vært menigheten for soldatene, uavhengig av hvor de bodde.Mariakirken var kirke for tyskere uavhengig av bosted, og Nykirken synes å ha hatt litt av den samme funksjonen for engelske/skotske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.