Gå til innhold
Arkivverket

[#890] Ekteskapsbevilgning Bergen


Gjest Stein Johannessen
 Del

Recommended Posts

Gjest Stein Johannessen

I forbindelse med ekteskapsbevilgning fra 15 april 1735 finner jeg at Hans Madsen Sæbye, Vik i Sogn, og Maren Andersdatter Kierumgaard, Bergen, skal være "hinanden udi Andet, og Andet Leed beslegtet" Hva betyr det ? Er de i slekt med hverandre ?Jeg vet at Hans Madsen først var gift med Maren's søskenbarn Gjertrud Pedersdatter Kierumgaard som døde i 1734.mvh Stein J

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Slektskap i "andet og andet" skal bety søskenebarn, men ut fra den sammenhengen det settes inn i her, må vi tro det er den nye ektefellen og den tidligere som var i slekt i "andet og andet". (Helt opp til 1800 måtte man ha tillatelse for å gifte seg med slektninger av tidligere ektefelle.)I "andet og tredje" betydde at man nedstammet fra felles forfedre i henholdsvis andre (den ene part) og tredje (den andre part), eller sagt med andre ord, far eller mor til den ene var søskenebarn til den andre ektefellen."Næstsøskendebarn" nevnes også, det må vi oppfatte som tremenninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.