Gå til innhold
Arkivverket

[#893] Kart


Gjest Irmelin Stensaker
 Del

Recommended Posts

Gjest Irmelin Stensaker

I forbindelse med slektsgransking har jeg oversatt et gammelt skjøte datert 27.09.1799 fra Claus Wilhelm Koren til Anders Knudsen over gården Hanevig.I en linje der står det:-- etter de gamle kald.Kan det bety:-- etter de gamle kart? I så fall,finnes det slike gamle kart på S.A? Som det går fram av datoen har gården hvert i slektens eie i snart 200 år og det hadde gledet meg stort å få fatt i et slikt gammelt kart til jubileumet. M.V.H. Irmelin Stensaker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det finnes en utmerket oversikt over Gamle Norske Kart, med et bind for hvert fylke, utgitt av NLI. Det er bevart få gardskart fra før 1859 (da seriene med utskiftningskart begynner).Statsarkivet i Bergen har ikke noen stor kartsamling, og få av de kartene vi har er gardskart. (Derimot har vi mange tyske minekart, og rimelig mange kart fra norske militære myndigheter.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.